"Tatil dönüşünüzü zehir etmeyin"

"Tatil dönüşünüzü zehir etmeyin"

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, “Trafik kazaları tatil başlangıcı ve dönüşlerinde 2-3 kat artıyor. Bu kazalar en çok uykusuz araç kullanmanın yanı sıra hatalı sollamadan ve aşırı süratli araç kullanımından kayna

Trafik kazalarının tatil başlangıç ve dönüş zamanlarında normalin 2-3 katı fazla olduğunu belirten Apaydın, geçen sene Şubat ayında 7 bin 689 yaralamalı, 137 ölümlü kaza meydana geldiğini ve 157 kişi hayatını kaybederken, 15 bin 99 vatandaşımızın da yaralandığını hatırlatarak, “Trafik kurallarına ve yaptığımız uyarılara uymamanın sonucunda meydana gelen kazalar pek çok ailenin yok olmasına sebep oluyor. Dönüşlerinizi son güne bırakmayın. Son gün yoğunluğu içinde sabırsızlık göstererek acele eden sürücüler yollardaki uyarılara ve trafik kurallarına uymuyorlar. Bedelini canlarıyla ödüyorlar” diye konuştu.

Gerek şehir içerisinde gerekse şehirlerarası taşımacılıkta özel ve ticari araçların fazla yolcu almaması ve yük taşıyan araçlarımızda istiap haddinin üzerinde yük taşımaması gerektiğini söyleyen Apaydın, “TŞOF olarak hafta sonu dönüşleri ve okulların açılmasıyla önümüzdeki hafta yoğunlaşacak şehir içi trafik için gerekli önlemlerin alınması amacıyla servis şoförlerimizin, taksicilerimizin, kamyon şoförlerimizin ve minibüs şoförlerimizin bağlı olduğu odalarımıza genelge yayımlayarak kurallara uygun hareket edilmesi için uyardık. Yetkililerimizle yaptığımız görüşmelerde denetim ve alınacak önlemler konusunda aynı görüşteyiz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.