TEB Girişim Evi açıldı

TEB Girişim Evi açıldı

Türk Ekonomi Bankası (TEB) Genel Müdürü Varol Civil, ''TEB Girişim Evi, Türkiye'de bugüne kadar hayata geçirilen en geniş Girişim Bankacılığı konseptinin ilk adımı olmasıyla önem kazanıyor'' dedi.


TEB'in ''Girişim Bankacılığı' kapsamında; işletme, finans, muhasebe, marka-patent danışmanlığı gibi imkanları ücretsiz olarak sağlamak amacıyla tasarladığı ve Türkiye'de bir ilk olan TEB Girişim Evi, TEB Genel Müdürü Varol Civil ve TEB KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Turgut Boz sahipliğinde, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın katılımıyla açıldı. 

     Açılışta konuşan Civil, ''Reel sektöre sunduğumuz desteğin, 'Girişimcilerin Danışman Bankası' olmamızla birlikte daha da güçleneceğine eminiz. Amacımız, inovatif yaklaşımıyla Türk bankacılık sektörüne yeni açılımlar kazandıran bir banka olarak, yenilikçi ve parlak fikirli girişimcilerimizin yanında yer almak. Bu girişimcilerimizin yüksek katma değerli projelerini işe dönüştürebilmeleri ve ticarileştirebilmeleri için Danışman Banka yaklaşımımızla tam destek vermek'' dedi. 
 
    Civil, Girişim Bankacılık modeliyle sadece teknoloji alanında faaliyet gösteren girişimcilere değil, yüksek katma değerli projelere sahip tüm girişimcilere yardımcı olmak olduğunu vurgulayarak, ''TEB Girişim Evi de, Türkiye'de bugüne kadar hayata geçirilen en geniş Girişim Bankacılığı konseptinin ilk adımı olmasıyla önem kazanıyor'' diye konuştu. 
 
    TEB Girişim Evi'nde girişimcilere sunulan imkanları da anlatan Civil, ''Bin metrekare büyüklüğündeki TEB Girişim Evi'nde 2 toplantı salonu ve 50 kişilik bir eğitim salonu var. Yüksek katma değer üreten girişimcilere danışmanlık hizmeti veren bir danışman sürekli olarak hazır bulunacak. Düzenli olarak girişimcilere yönelik eğitim yapılacak...'' dedi.
TEB KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Turgut Boz ise, ''Türkiye'de yılda ortalama 128 bin şirket kuruluyor. Bu yeni kurulan işletmelerin yüzde 20'si ilk yıl, yüzde 50'si ise 5. yıl sonunda işletme hayatından çekilmek zorunda kalıyor. Hedefimiz Girişim Bankacılığı modelimiz ve KOBİ Bankacılığı'ndaki danışman banka anlayışımız ile girişimcilerin doğru teknik ve yönetsel modeller kurgulayarak ticari hayata adım atmalarına destek verirken, bu vesileyle başarılı ve uzun ömürlü girişimciler yetiştirmek'' dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.