Tekin fakir ile zengini bir araya getiriyor

Tekin fakir ile zengini bir araya getiriyor

Şişli Platformu, Şişli’nin Tanınmış İsimlerini Ramazan Ayı boyunca, Şişlili bir ailenin iftar sofrasında TV Şişli aracılığı ile bir araya getiriyor.

 

Şişli Platformu’nun başkanlığını yürüten aynı zamanda da TV Şişli’nin kurucusu olan Mehmet Tekin, Ramazan Ayı’nda fakir ile zengini bir araya getirerek Şişli’nin gerçeklerine ve bilinmeyen yönlerine ışık tutuyor.

Proje kapsamında ekibimiz her gün bir aile ziyareti gerçekleştiriyor. Her aileye Yıldız Konyalı’dan meşhur Etli Ekmek, Şişli’de doğup büyümüş Üçler Market’ten kumanya, Murat Muhallebicisi’nden tatlılar götürüyor.

Ramazan Ayı’nın ilk günü ve ilk iftarını dün akşam Şişli’nin Kurtuluş mahallesindeki trafoda yaşayan Mehmet Amca ile açtık.

MEHMET AMCA KİMDİR?

Mehmet Amca, Kurtuluş’ta trafoların arasındaki 1 metrekarelik alanda yaşam mücadelesi veren, birkaç mahalle sakini ve esnaf dışında kimsenin tanımadığı ya da görmezden geldiği insan.

İnsan gibi insan aslında ama içinde yaşadığı şartlar altında toplum tarafından bir kenara atılmış, unutulmuş ya da kimsenin fark etmek istemediği biri olarak bulduk onu.

Ramazan Ayı için TV Şişli, Şişli Gazetesi ve Şişli Platformu olarak bir program hazırlamaya karar verdiğimizde karşımıza çıktı Mehmet Amca. Banyosu, ısıtıcısı, yemek yapacak ocağı;  nerdeyse yatağı ve çalışmayan buzdolabı dışında hiçbir şeyi yok. Kışın ne yaptığını sorduğumuzda aldığımız cevap ‘ Isıtıcı koyacak yerim yok, kendim zor sığıyorum, yer bulup koysam bile etraf yanar tutuşur.’ oldu. Elektrik ihtiyacını komşularından karşıladığını öğrendik.  

Genel Yayın Yönetmenimiz Mehmet Tekin önderliğindeki ekibimizle, erzaklarla, iftar soframızla çaldık Mehmet Amca’nın kapısını.

Hep birlikte evinin önünde yere gazeteler serip soframızı hazırladık. Sokaktaki gazetelerin üstünde oturup iftarımızı açtık. Mehmet Amca, Ramazanın 1.gününde orucunu bizimle açtı ve orada olduğumuz için çok heyecanlıydı. Dün akşam diğer günlerden farklıydı onun için; yemeğini yalnız yemedi.

Mehmet Amca gibi daha birçok insan, burnumuzun dibinde sürüp giden ama görmeye çekindiğimiz hayatlar var. Bu Ramazan’da Şişli Platformu tarafından 30 gün 30 farklı aile ziyareti gerçekleştirilecek. Her gün Şişli’nin bir mahallesi bir ailesinin hayatına ışık tutup, Şişli’nin tanınmış isimleriyle aynı sofrada iftarlar açılacak.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.