Tekin: “İstanbullular kışın dışarı çıkamayacak vaziyette“

Tekin: “İstanbullular kışın dışarı çıkamayacak vaziyette“

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Bağcılar'da basının karşısına geçti. Tekin, kar yağışı nedeniyle yaşanan olumsuzluklar hakkında Büyükşehir yönetimini eleştirirken, İBB adaylı hakkında ise, "Kimin aday olacağı kolaydır. CHP bununla meşgul değil.

Gürsel Tekin, partisinin Bağcılar ilçe teşkilatını ziyaret etti. Tekin ziyareti sırasında gazetecilere gündeme dair açıklamalarda bulundu. 

İSTANBUL'DA YAŞANAN OLUMSUZLUKLAR 

Yoğun kar yağışı nedeniyle İstanbul'da yaşanan olumsuzlara da değinen Tekin şöyle devam etti: "İstanbul 2 gün adeta teslim olmuş vaziyette idi. İstanbul'un çok ciddi sorunları bulunduğu, bunların konuşup tartışılmadığı bir dönemde yöneticilerin en kolay yapacağı iş sıkıyönetim ilan edip evinizden çıkmayın demektir. İstanbullular herhalde bu kış boyunca birçok sabah evlerinden çıkamayacak vaziyette gibi gözüküyor." 

İBB BAŞKANLIĞI ADAYLIĞI 

İstanbul'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı konusunda kimin aday olacağının önemli olmadığını ifade eden Tekin, "İstanbul'da kimin aday olacağı kolaydır. CHP bununla meşgul değil. CHP önümüzdeki dönemde İstanbul'un derdine nasıl çare olacak onun projelerini tartışıyor." dedi. 

Tekin şöyle devam etti: "İstanbul şu anda çaresiz bir kent haline gelmiş. 2 gün önce herkes yaşadı. Bir gazeteci arkadaşımız programında 'İBB çok başarılı' demişti bana. Nedir başarıları diye sorduğumda bana bir şey söyleyemedi. Karın yağdığı gün kendisini aradığımda '3 saattir televizyona gidemedim.' cevabını aldım. Bu kadar başarılı bir şehirde bu felakettir belediye ile ilgisi yok dedim. Kar yağar, sel gelir felaket olur Allah'tandır. İktidarın hiçbir suçu olmaz. AK Parti iktidarının ne belediyelerde ne de merkezde suçu olmaz. Suç varsa ya vatandaştadır ya da ilahi adalettir. Altyapı, planlama, ulaşım, mülkiyet gibi sorunlar çözülememiş. Çözülememiş yüzlerce sorun söyleyebilirim. Çözülmüş ne var? Sadece kendi camiasındaki kişilerin rantları çözülmüş."




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.