Tekin: “Sarıgül İnönü’yü Ocak Ayı’nın 5’inde istifa ettirecek”

Tekin: “Sarıgül İnönü’yü Ocak Ayı’nın 5’inde istifa ettirecek”

Şişli Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Tekin’den tarihe not düşecek açıklamalarda bulundu. Tekin; “Eğer müdahale edilmez ise Mustafa Sarıgül Şişli Halkı tarafından seçilmiş belediye başkanı Hayri İnönü’yü 2015 yılı Ocak Ayı’nın 5’inde ailevi nedenle

SARIGÜL AİLESİ ADETA BİR İHTİLAL YAPACAK

Tekin eğer müdahale edilmezse Sarıgül Ailesi’nin Şişli Halkı’nın oyu ile seçilmiş bir belediye başkanını 2015 yılı Ocak Ayı’nın 5’nde istifaya zorlayıp adeta bir ihtilal yaparak Şişli Tarihi’nde bir ilke daha imza atacağını iddia etti.  

Bu haberlerimizin doğruluğunun en büyük göstergesi de Gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Tekin’e gelen istihbaratların hemen hemen tamamının şimdiye kadar geçekleşmiş olmasıdır. Dolayısıyla da böylesine önemli bir konu ile ilgili de yine Mehmet Tekin’in tarihe not düşecek önemli açıklamalarına yer veriyoruz.

“MANTIKSIZ GİBİ GÖRÜNÜYOR AMA GERÇEK”

Bana bu istihbaratlar geldiğinde ilk önce benim de mantığım kabul etmemişti. CHP seçim startı vermiş. Genel seçimlere de 6 ay kalmış. Şişli’de yaşanacak böylesine bir sansasyonla milletvekili seçim sonucunun da CHP aleyhine yansıyacağı kesin. Tüm bu gelişmelere rağmen böylesi bir kararın alınmaması gerekir diye düşündüm.

“KAYNAKLARIM BENİ HİÇ YANILTMADI”

Ama gelen istihbaratlar da gösteriyor ki şartlar ne olursa olsun Sarıgül Ailesi’nin Hayri İnönü’yü istifaya zorlayacağı yönünde. Şimdiye kadar istihbarat kaynaklarım beni hiç yanıltmadı.Bu durumu ve arkasında yatan detayları da Aralık Ayı’nın 8’inde gelecek bir belgeyle kamuoyu ile paylaşacağım.

 “SARIGÜL’E MÜDAHALE EDİLMEZ İSE

İNÖNÜ KESİN İSTİFA ETTİRİLİYOR”

Bana gelen istihbaratlarla ilgili delillerin kuvvetlenmesiyle birlikte, CHP Yönetiminden bir müdahale gelmez veya kamuoyu baskısı olmaz ise Mustafa Sarıgül Hayri İnönü’yü Ocak Ayı’nda istifa ettireceği hemen hemen kesinleşmiş durumda.

“BAŞKANLIK İÇİN 19 OY GEREKİYOR”

Şişli Belediyesi’nde belediye başkanı haricinde CHP’nin 29, Ak Parti’nin de 8 olmak üzere toplamda 37 meclis üyesi bulunuyor. Şişli Belediyesi’nin yeni başkanını da bu üyeler belirleyecek. Seçimde 19 oy alan meclis üyesi belediye başkanı olacak.  Belediye meclis üyesi olarak girdikleri meclisten en az 19 oy almaları halinde Emir Sarıgül ya da Tonguç Çoban  Şişli’nin belediye başkanı olarak çıkacak.  Oysa ki; halk onları belediye meclis üyesi olarak seçmişti.

“MUSTAFA SARIGÜL MECLİS ÜYELERİNE YARANMAK İÇİN

OCAK AYI’NI DÜNYA MECLİS ÜYELERİ GÜNÜ İLAN EDECEK”

Mustafa Sarıgül’ün yaptığı adaletsiz uygulamalara Şişli Belediyesi Meclis Üyeleri adeta isyan etmek üzereydi.  Şimdilerde ise aynı meclis üyeleri Sarıgül Ailesi’nin en önem verdiği ve değerli dostları oldu. Mustafa Sarıgül’ün 8 ve 9 Ocak tarihini “ Dünya Meclis Üyeleri günü”  ilan etmeye çalışmasının da belediye başkanlığı seçimi için meclis üyelerine yaranmak olduğu ifade ediliyor.   

“SARIGÜL’E YAKIN ÜYELERE AYIRIMCILIK YAPILIYORDU”

Şişli Belediyesi Meclis Üyeleri arasında Sarıgül’e yakın isimlere makam odası ve araç verilmesiyle meclis üyeleri arasında ciddi ayırımlar yapılmaktaydı. Belediyede oluşturulan komisyonlara alınacak meclis üyelerin tahsilline veya yeteneklerine değil Sarıgül’e yakınlıkları ölçü alınmaktaydı.

“HAYRİ İNÖNÜ’YÜ SARGÜL AİLESİ ÖNERMİŞTİ”

Üstelikte Sarıgül Ailesi’nin kendi tavsiyesi, CHP Genel Merkezi’nin onayı ve Şişli Halkı’nın da oyu ile seçilmiş, Türkiye’nin ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün torununa seni istemiyorum denilmesinin izahı hiçbir şekilde mümkün değil. Bu pencereden baktığımda ben de Sarıgül’ün Hayri İnönü’nün kendi isteğiyle dahi olsa istifa etmesine izin vermeyeceğini düşünüyordum.       

“ARALIK AYI’NIN 8’İNDE BELGELERLE AÇIKLAYACAĞIM”

Peki bu kadar gelişmelere ve ödenecek ağır siyasi bedellere rağmen neden böylesi bir karar alınabilir. İşin içinde öylesi olaylar var ki; bunu da yine Aralık Ayı’nın 8’nde belgelerle açıkladığımda daha iyi anlaşılacaktır.

Sarıgül Ailesi’nin bu vurdumduymaz tavrına dur diyebilecek iki unsur bulunuyor. Bunlardan birincisi ve en etkilisi kamuoyu baskısıdır. Az bir ihtimalle de olsa; bir diğeri de CHP Genel Merkezi’nin müdahalesidir.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.