Teknopark İşçilerinin Eylemi Sürüyor

Teknopark İşçilerinin Eylemi Sürüyor

Dünyanın en büyük Teknopark’larından biri olan İstanbul Teknopark’ın inşaatı sırasında ücretleri ödenmeyip, mağdur edilen işçiler bugün yine projenin sahibi İstanbul Ticaret Odası önünde eylemdeydi

   Teknopark İstanbul projesinin ana müteahhidi olan Uzunlar İnşaat’ın onlarca taşeron firmayla yapımına kalkıştığı süre zarfından işçilerin ücretlerini ya düzensiz ödediği ya da hiç ödemediği öğrenildi. 


  Uzunlar İnşaat ile Teknopark arasındaki sözleşmenin feshedilmesinin faturasının bize kesildiğini söyleyen işçiler basın bildirgesinde: ‘’ Teknopark yönetimi yaşanılan durumu Uzunlar İnşaata, Uzunlar İnşaat ise suçu taşeron firmalara atmakta. Süreci uzatan patronlar, bu karmaşanın bizlerin hayatında nelere mal olduğunu
umursamamaktadır.’’ şeklinde açıklama yaptı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı eylemde işçiler müzik eşliğinde halay çekti.


  Dün de (10 Ocak) İTO önünde kurdukları çadırın polis tarafından kaldırıldığı gösteride işçilerden bazıları gözaltına alınmıştı. Daha önce Uzunlar İnşaatın sahibi Adnan Uzun’un da evinin önünde haklarını arayan işçiler ayrıca İTO Başkanı Murat Yalçıntaş’ın olaya ilgisizliğinden şikayetçi.

  


Haber: Hasan Karadeniz


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.