“Tekstil sektörü için zor bir seneydi“

“Tekstil sektörü için zor bir seneydi“

OTİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ulvi Orhan İstanbul tekstil sektöründeki esnafların yaşadığı sıkıntıları anlattı. Orhan, sektörün zor bir sene geçirdiğini belirterek, mevsimlerdeki kaymanın ve komşu ülkelerdeki sorunların sektörü çok etkilediğini söyledi

Osmanbey Tekstilci İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ulvi Orhan, tekstil sektörünün zor bir sene geçirdiğini belirterek, “Mevsimlerde kaymadan tekstil sektörü çok etkilendi. Kış malzemelerinin satıldığı aylarda mevsim normalleri yaşanmayınca mallar karsız satıldı” dedi. Komşu ülkelerde yaşanan sorunların da sektörü olumsuz etkilediğini söyleyen Orhan, Suriye’de iç savaştan dolayı, Rusya’da ise havaların iyi gitmesinden dolayı bu sene ihracat yapamadıklarını anlattı.

“BAVUL TİCARETİ İHRACATTAN SAYILMIYOR”

Orhan, bu sene maliyetlerin artmasının da toptancılara yük getirdiğini belirterek, ithal kumaşlara getirilen ek vergilerin de esnafı zorladığını söyledi. Bavul ticaretinin ihracattan sayılmamasının esnaflar için büyük kayıp olduğunu aktaran Orhan, “Bavul ticareti resmi ithalat olarak görülse, ithalat oranı artar” dedi.

'NİTELİKLİ ELEMAN BULAMIYORUZ'

Orhan, sektörde yaşanan en büyük sıkıntılardan birinin de eleman sıkıntısı olduğunu söyledi. “Sektöre nitelikli, niteliksiz eleman bulamıyoruz. Her kademede geçerli bu. Modelistlerimiz çok az. Kalifiye eleman bulmak oldukça zorlaştı.”diyerek düşüncelerini dile getirdi.

"FASHİON PARK'A 100 FİRMA ŞUBE AÇACAK"
Orhan, Eroğlu Gayrimenkul ve Doğa Şehircilik’in İstanbul Merter’de hayata geçireceği Platform Merter Fashion Park'a Osmanbey'den 100 firmanın şube açacağını belirtti. Yapılacak Fashion Park'ın 120 mağaza kapasiteli olacağını aktaran Orhan, genellikle erkek giyim ve spor üzerine bir platform olacağını da söyledi. 

 Haber: Elif Özduran

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.