Terörden tutuklu öğretmen için ilkokul öğrencili eylem

Terörden tutuklu öğretmen için ilkokul öğrencili eylem

Terör suçlamasıyla hakkında dava açılan öğretmen için ilkokul öğrencilerini adliyeye getirdiler. KESK tarafından yapılan eylemde, üniformalı öğrenciler döviz taşıyıp, slogan attı. Duruşma sonunda mahkeme, kuvvetli suç şüphesi gerekçesiyle sanıkların tutuk

‘Terör örgütü üyeliği ve patlayıcı bulundurmak’ suçlarından haklarında dava açılan ilkokul öğretmeni Yusuf Demir ile birlikte 3 sanığın yargılanmasına başlandı. İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Yusuf Demir ile Ünal Şengezer cezaevinden getirildi. Tutuksuz sanık Muharrem Demir de duruşmada hazır bulundu. Mahkeme Başkanı Mustafa Yalçın, sanık Şengezer’in evinde içinde patlayıcı madde bulunan çanta ele geçirildiğini, Şengezer’in çantanın Yusuf Demir’e ait olduğu yönünde ifade verdiğini söyleyerek sanıklar hakkındaki suçlamayı hatırlattı.

İçinde patlayıcı madde bulunan çanta ile alakası olmadığını belirten Şengezer, “Söz konusu çantayı evime bırakan Ali Duman isimli bir şahıs. Polisler aramalarda çantayı çekyatın altında buldu. Ali aramalardan 3-4 gün önce bana gelmişti ancak çantayı oraya bıraktığından haberim yoktu. Polislere Ali Duman’ın adını veremedim. Ali’nin ismini verirsem örgüt beni vurur diye korktum. Daha önce Ali’nin amcası örgüt tarafından öldürülmüştü. O yüzden Ali’nin ismini söyleyemedim. Polisler ifade de çantanın sahibi olarak Yusuf Demir’in ismini verirsem serbest kalacağımı söyledi. Ben de Yusuf’un ismini verdim.” diye konuştu.

Öğretmen Yusuf Demir, örgüt veya bulunan çanta ile alakası olmadığını savundu. Sosyalist bir siyasi kimliği olduğunu ve KESK üyesi olduğunu belirten Demir, “Siyasal kimliğim nedeniyle sürekli polisler tarafından tehdit edildim. 4 aydır tutukluyum. Tutuklandığım gün çocuğum dünyaya geldi. Aleyhime ifade veren Ünal’ı tanıyorum. Ünal ile bir husumetim yok. Benim bulunan patlayıcılar ile bir alakam yok. Bana ait değil. Ben TKP/ML üyesi değilim. Sadece Eğitim- Sen üyesiyim.” dedi.

Mahkeme ara karar için yaklaşık 1 saat ara verdi. Aranın ardından mahkeme, iki sanığın da ‘kuvvetli suç şüphesi’ gerekçesiyle tutukluluk halinin devamına karar vererek davayı erteledi.

Bu sırada, duruşma öncesi öğretmen Yusuf Demir’e destek vermek için aralarında üniformalı öğrencilerin de bulunduğu bir grup eylem yaptı. KESK tarafından organize edilen eylemde öğrenciler, protesto amaçlı döviz taşıyıp slogan attı. Eylemde öğretmenin 4 aylık bebeği de bulundu

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.