Tolga Volkan Aslan: "Hedef 100. yılda 100 tane etkinlik"

Tolga Volkan Aslan: "Hedef 100. yılda 100 tane etkinlik"

İBB Kültür Daire Başkanı Tolga Volkan Aslan, hedeflerinin 100'ncü yılda 100 etkinlik yapmak olduğu söyledi.

İBB Kültür Daire Başkanı Tolga Volkan Aslan, İstanbul'da kültür ve sanata dair önemli açıklamalarda bulundu.

“100 YI­LIN YÜZLERİ”

Biz 100. yıl da 100 tane kültü­rel etkinlik hedef koyduk ama bunun üstüne çıkarız muhte­melen. O kadar çok işleyeceği­miz konumuz var ki şu ana kadar henüz 26 etkinlik yapmışız 100 yıl kapsamında ve yüzüncü yıl­da özel olarak. Birkaç program konsepti belirlemiştik “100 Yı­lın Yüzleri”.

"CUMHURİYET AŞIK­LARI"

Bu yüzyılda Cum­huriyet aydınlanmasına sana­tına ve kültürüne katkı sunmuş insanların etkinliklerle anılma­sını ve unutulmamasını sağla­yan bir proje. Cumhuriyet Aşık­ları Projesi’nde Cumhuriyet Dö­nemi ozanlarını işliyoruz.

“BU MEMLEKET BİZİM”

Onun dışında Harbiye'de bir prodük­siyon hazırladık, “Yüz” isminde Özen Yula yönetmenliğinde, Fa­hir Atakoğlu’nun marşlarını ve bestelerini yaptığı iki gösterim yaptık. Şehir Tiyatroları ile “Bu Memleket Bizim” isimli bir gös­teri hazırladık. Bütün oyuncular aynı anda sahnedeydi.

"ÖZEL SER­GİLERİMİZ OLDU"

Özel günlerimiz 23 Nisan'da 30 Ağustos gibi günlerimizin dı­şında Nail Akıncı gibi özel ser­gilerimiz oldu. 100. yıl kapsa­mında birçok sergi açıyoruz, özel yayınlarımız yaptık ve de­vam ediyor. Lozan Sergisi ve söy­leşisini gerçekleştirdik. 28 - 29 Ekim'de de Maltepe’de daha şova yönelik bölümünü gerçekleştir­dik.

"2024'ÜN 29 EKİM’İNE KADAR DURDURMAYACAĞIZ"

2024'ün 29 Ekim’ine kadar durdurmayacağımız bir süreç. “Mekanın Sesi” diye bir progra­mında mekanda özdeşleşmiş ki­şilerle bir program kayda alıyo­ruz.

"ŞİİR POEZYUMU YAPIYORUZ"

Şiir Poezyumu yapıyoruz. İlk olarak Nurettin Bey zamanında Cumhuriyetin 75. yılında İstan­bul Büyükşehir Belediyesi tara­fından yapılmış. Türkiye'den ve dünyadan çok şairin katılımıy­la gerçekleştirilmiş. Biraz daha genişletilmiş bir biçimde aralık ayında yapacağız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.