Topbaş Gana'da

Topbaş Gana'da

Öğrenciler İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı 9 dilde hoş geldiniz diyerek karşıladı.

Liberya'da BM Genel Sekreteri Ban-Ki Moon'un oluşturduğu seçkin kişiler üst düzey paneline katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Gana Cumhurbaşkanı'nı daveti üzerine Gana'ya gitti.

Cumhurbaşkanı Johnson Dramani Mayama, Başkan Topbaş'ı konutunda kabul etti. Akra Belediye Başkanı Alfered Oka Vanderpuije da kabulde bulundu. Görüşmede Başkan Topbaş'ın daveti kabul ederek kısa süreli de olsa gelmesinden memnun olduğunu belirten Gana Cumhurbaşkanı Mayama, “Yoğun bir tempo içindesiniz. Kırmadınız geldiniz. Çok teşekkür ederim. Gönül isterdi ki sizi birkaç gün daha burada ağırlayalım" dedi. Mayama Türk iş adamlarının Ganada yatırım ve ticaret yapabileceklerini belirterek "Kapımız açık gelsinler yatırım yapsınlar, iş kursunlar. Bizim iş adamlarımızla ortaklık yapsınlar" diye konuştu.

Topbaş daha sonra Akra'da bulunan Galaxy İnternational School'u ziyaret etti. Öğrencilerle bir süre sohbet eden Başkan Topbaş, eğitimler hakkında bilgi aldı. Öğrenciler Başkan Topbaş'ı 9 dilde hoş geldiniz diyerek karşıladı.

Ganalı öğrencilerden Türkçe şarkı ve şiir dinleyen Başkan Topbaş, öğrencilere başarılar diledi. 135 öğretmen ve görevlinin hizmet verdiği ilk, orta ve lise'de 373 öğrenci eğitim görüyor

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.