Topbaş incelemelerde bulundu

Topbaş incelemelerde bulundu

Metrobüsün çöken Avcılar dönüş viyadüğünde incelemelerde bulunan Başkan Kadir Topbaş, işçilere geçmiş olsun dedi ve olayda ihmal olup olmadığının inceleneceğini açıkladı.

Metrobüsün çöken Avcılar dönüş viyadüğündeki köprüde sabah saatlerinde bir çökme meydana geldi, olayda bir işçi öldü 2 işçi yaralandı. Olay yerinde incelemelerde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, işçilerden bilgi aldı ve “Hepimize geçmiş olsun. Vefat eden işçimizin ailesine baş sağlığı diliyorum. İnşallah yoğun bakımda yatan arkadaşımız da hayati tehlikeyi atlatır ve normal yaşamına döner” dedi.

“Vefat eden işçimizin ailesine baş sağlığı diliyorum. Büyükşehir’de yapılan birçok işin içerisinde zaman zaman kazalar oluşuyor” diyen Kadir Topbaş, şöyle konuştu; “Sabah 5,30 sularında burada daha önce viyadüğün kaldırılma çalışmaları sırasında istemediğimiz bir kaza meydana geldi. Vincin komuta sistemindeki ve operatördeki hatalar nedeniyle üç çalışan arkadaşımız burada bu düşen parçanın tesiri altında kaldılar. Bir tanesi hayatını hastanede yada yolda kaybediyor. Bir tanesi şuan yoğun bakımda ameliyata alınmış, diğerinin durumu problemli değil, hayati tehlikesi olmadığı söylendi. Üzülüyoruz, bunlar şehrin trafiğini rahatlatmak adına yaptığımız çalışmalar, yapmak mecburiyetindeyiz. Ancak bunlar birer mühendislik işidir ve bu kadar ağır parçaları vinçlerle kaldırırken çok dikkatli çalışmak gerekir. Tedbirler alındığından bahsediliyor ama bir yerdeki bir dikkatsizlik işte bir hayata mal oluyor.”
Olayda ihmal olup olmadığının inceleneceğini ifade eden Başkan Topbaş, “Olayın sebepleri mutlaka değerlendirilecektir. Mühendislik riskleri sıfırlama sanatıdır. Ya bütün ihtimalleri dikkate alırsınız, olası her türlü tedbirleri alırsınız. Yada tolerans koyarsınız. Olası binde bir ihtimal bile olsa onu da dikkate alırsınız. Burada kaderciliğin ötesinde tedbir boyutu önemli. Arkadaşlarımız, her türlü çalışma stratejilerinin nasıl olması gerektiğini, bunları kaldırırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini müteahhit taşeronlara anlattığını söylüyor. Ama sonuçta burada bir ölüm hadisesi var. Bir kardeşimiz İstanbul’a hizmet vermek adına sabah 5,30’da çalışırken maalesef kaza geçirerek vefat etti” diye konuştu.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.