Topbaş UNICEF toplantısında

Topbaş UNICEF toplantısında

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, UNICEF tarafından organize edilen '2015 Sonrası Gündemde Erken Dönem Çocuk Gelişimine İlişkin Ulusal İstişare' toplantısına katıldı.

" HERŞEYİN TEMELİNDE EĞİTİM YATMAKTA "
Burada konuşan Kadir Topbaş, " Herşeyin temelinde eğitim yatmakta. Dünyada eğer barış istiyorsak, sürdürülebilir bir çevre ve gelecek arzu ediyorsak kaynakların doğru kullanılmasını arzu ediyorsak, hepsi eğitimden geçiyor. Her biri erken çocukluk çağındaki insanlara vereceğimiz değerlerden geçiyor. Bunu başarabilirsek zaten sorun ortadan kalkar. Bir gerçek var. En büyük mağdurlar çocuklar dünyada bunu gözlemekteyiz. Savaşlar herhangi bir ortamda her alanda en çok mağdur olan onlar. Çocuk istismarları hat safhada.  Bu bağlamda Birlemiş Milletler'in Unicef' in ve çalışmaları ve buna katkı sunmak isteyen sivil toplum örgütleri, üniversiteler hatta halkımız hep beraberce destek  olmak zorundayız. Bu çerçevede baktığımız zaman bizim gelecek adına yapmamız gereken daha çok işimiz var  " dedi.

"EN ÇOK MAĞDUR OLANLAR KADINLAR VE ÇOCUKLAR "
Suriye’de yaşanan iç savaş nedeniyle 5 bin civarında çocuğun öldüğünü hatırlatan Kadir Topbaş, " Bugün Suriye'deki  iç savaşın 5 bin kadar çocuğun ölümüne sebep olduğu kayıtlara düşmekte. Diğer taraftan da başka bölgelerde de en çok mağdur olanlar kadın ve çocuklar. Bununla ilgili bizlerin çok daha aktif ve etkin bir rol oynaması lazım. Ben inanıyorum ki bu toplantı bu bağlamda bize ışık tutacak. BM’nin 2015 sonrası kalkınma gündemine önemli katkı sunacak sonuçlar verecektir. İBB olarak bizim yaptığımız katkılar da bize önemli bir kaynak teşkil etmekte. Diğer taraftan başkanlığını yürüttüğüm Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı (UCLG) içinde oluşturduğumuz görev grubu 19 – 20 Mart tarihinde bir toplantı yaparak 2015 sonrası için sonuçları ortaya konacak. Oradaki sonuçları da bundan sonra Endonezya'da yapılacak toplantıya taşımak istiyorum" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.