Topbaş'ın hayali, kongre kampüsü

Topbaş'ın hayali, kongre kampüsü

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul’un kongre alanında önemli bir yere geldiğini belirterek, “Kuşku yok burada ciddi mücadeleler verdik. Haliç ve İstanbul kongre alanları ile dünya birinciliği elde ettik. Şu aşamada kongre

İstanbul Ticaret Odası (İTO) ile İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu (ICVB) Başkanı Murat Yalçıntaş, İBB Başkanı Topbaş’a İstanbul’un kongre turizminde dünya birincisi olması dolayısı ile özel ödül takdim etti. Ödül töreninde söz alan Topbaş, İstanbul’un belediye ve sivil toplum örgütlerinin ortak faaliyetleri ile kongre alanında lider olduğuna işaret etti. İstanbul’un turizm alanında önemli merhaleler aldığını vurgulayan Topbaş, şehirdeki otellerin yüzde 98 doluluk oranını yakaladığını bildirdi. Kongrede ilerlemek için gerekeni yaptıklarını anlatan İBB Başkanı, konuşmasına şöyle devam etti:

44. SIRADAN BİRİNCİLİĞE

“44. sıradan buralara geldik. Pera Palas ve Hilton’dan başka mekanı olmayan şehirden buralara geldik. Haliç ve İstanbul kongre alanları ile dünya birinciliği elde ettik. Şu aşamada kongre kampüsü yapma durumundayız. Hayalimde idealimde bu var. Artık kongreye gelenlerin aileleri ile konaklayacaklar bir alan öngörüyoruz. İstanbul, büyük fırstlar ihtiva ediyor. Bir mücevherin üzerindeyiz. Malum kongre turizminin getirisi çok. Burada başarı elde ettik. Şu aşamada dikkatli olmalıyız. Tepeye çıktık, orada kalmalıyız da. Artık birinci kalmak bizim için hedef olmalı.”

Kadir Topbaş, İstanbul’un turist sayısında 8-10 milyonu değil, 30-40 milyonu hedeflemesi gerektiğini dile getirdi. Belediye yatırımlarının yüzde 55’i ulaşım olmak kaydı ile 52 milyar lirayı bulduğunu aktaran Topbaş, 2013 için belirlenen bütçenin de 8 milyar lira olduğunu kaydeti. İTO ve ICVB Başkanı Murat Yalçıntaş ise İstanbul’un kongrede iyi konuma gelmesi adına 2007’de ‘İstanbul’un kongre elçisi olun’ programını devreye aldıklarını açıkladı. 

'GELECEKLERE YER BULAMADIK'

İsanbul’a kongre getirecek her kesime yardımcı olduklarından söz eden Murat Yalçıntaş, “Biz, bunun ilk meyvelerini 2010’da aldık. Kongre alanında ilk 10’a girdik. 2012’de de dünya birinciliğine oturduk. Kuşku yok İstanbul çekim alanı. Çünkü Türkiye’ye gelen 31 milyonu aşkın turistin 8 milyondan fazlası İstanbul’a geldi. “ dile getirdi. İstanbul’da 2009’a dek bir kongre merkezi olduğuna dikkat çeken Yalçıntaş, “Maalesef ICVB olarak ülkeye geleceklere yer bulamıyorduk. Gel gör ki 2009’dan itibaren 2 kongre merkezi açıldı. Kongre kapasitesi Haliç ve İstanbul ile 3 kat arttı. Bu kongre merkezlere olmasa İstanbul buralara gelemeyecekti. İBB turizm için önemli adımlar attı.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.