Topbaş'tan yeni havalimanı açıklaması

Topbaş'tan yeni havalimanı açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş 3. havalimanının hedeflediği kapasiteyle dünyada ilk beş havaalanı arasına girebileceğini söyledi.

Kadir Topbaş konuyla ilgili şu açıklamada bulundu:
"İstanbul’un gerçek anlamda fırsatlar kenti olduğundan bahsettik. İstanbul’daki gayrimenkullerdeki değer artışlarına yetişmek mümkün değil. Ve bu giderekte artacak. Yurtdışından da talepler geliyor. Geçmişte insanların kullanım alanları zaman içerisinde ihtiyaca cevap veremediği için şekil değiştirebiliyor. İstanbul’da da gözle görülür bir değişim var. Bu değişim yeni fırsat ve imkanları da beraberinde getiriyor. Bu değişim ve gelişimdeki hareketliliği karşılayacak ulaşım sistemlerini de ona göre kurgulamanız gerekiyor. Bundan dolayı İstanbul’da 3.havaalanı ilk etapta 100 milyon ardından 150 milyon yolcuyu kaldırabilecek kapasitede hedeflendi. Bu da dünyada ilk beş havaalanı arasına girebilecek kapasitede demek. Şuanda yeni yapılacak havaalanına ulaşım için metro projeleri üzerinde çalışıyoruz.

Mevcut havaalanı için de farkı farklı değerlendirmeler var. Henüz netleşmiş bir şey yok. Biz oranın aktivitesinin düşmesini istemiyoruz. Diğer taraftan da kentin kullanımı adına bazı dengelerin olması gerekiyor. Sayın Başbakanımızın da bu konudaki hassasiyetlerini biliyorum. Henüz proje aşamasında olduğu için şimdiden bir şey söylenin erken olduğunu düşünüyorum."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.