Tren istasyonunda parasız ulaşım eylemi

Tren istasyonunda parasız ulaşım eylemi

Fatih Yenikapı Tren İstasyonu’nda toplanan Halkevleri üyeleri, parasız ulaşım talebiyle eylem yaptı. Grup, 17 yaşındaki Ömer Can’ın 12 Şubat salı günü istasyondaki özel güvenlikler tarafından darp edildiğini iddia ederek olayı protesto etti.

Halkevleri üyesi yaklaşık 20 kişi Yenikapı Tren İstasyonu’nda toplandı. ‘Parasız, güvenli kamusal ulaşım istiyoruz’ pankartı açan grup, ‘Halkın ulaşım hakkı var’, ‘Rant için değil halk için ulaşım’ ve ‘Ulaşım haktır satılamaz’ dövizleri taşıyıp slogan attı.

Grup adına basın açıklamasını Halkevleri 1. Bölge Temsilcisi Hasan Pulat okudu. Pulat, 17 yaşındaki Ömer Can’ın 12 Şubat 2013 günü Yenikapı Tren İstasyonu’nda parası olmadığı için trene parasız binmek istediğini ve özel güvenliklerin Ömer Can’ı darp ettiğini iddia etti. Hasan Pulat, ulaşımın kamusal bir hak olduğunu savunarak, “Başta Ulaştırma Bakanlığı ve TCDD yönetimi olmak üzere bu olayda sorumluluğu olan yetkililer derhal istifa etmelidir. Parasız, nitelikli, güvenli, kamusal ulaşım istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Ömer Can ile annesi Sevtap Can da olayla ilgili iddialarını dile getirdi. Sevtap Can, oğlunu darp ettiğini ileri sürdüğü özel güvenlik görevlilerinden şikayetçi olduklarını ve yasal sürecin devam ettiğini dile getirdi. Grup açıklamaların ardından Yenikapı Tren İstasyonu’na ücret ödemeden turnikelerden atlayarak ve altından geçerek girdi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.