TRT'de protestolu kutlama

TRT'de protestolu kutlama

İçinde Türkiye'nin ilk yayınını yapan İstanbul Radyosu'nun bulunduğu Harbiye'deki TRT binasının çalışanları, taşınacağı söylentilerinin yayılması üzerine, bu binaya yerleşmelerinin 63. yıl dönümünde protesto gösterisi düzenledi.

Son yıllrda TRT'nin elinden alınarak, Birleşmiş Milletler'e verileceği ya da otel yapılacağı konuşulan TRT'nin Harbiye'deki binası için bazı TRT çalışanları ve TRT koro üyeleri, bina önünde eylem yaptı. Haber-Sen, KESK gibi sendikaların destek verdiği eylemde, çalışanlar 'Radyo evimiz, vermiyoruz', 'Radyoevimiz 63 yaşında', 'Satanlara yuh!', 'İstanbul Radyosu Neriman Altındağ Tüfekçidir' şeklinde yazılı pankart ve döviz taşıdı. TRT çalışanları, binanın taşınmaması için vatandaşlardan imza topladı. 

Ancak eylemden önce bazı İstanbul Radyosu ve TRT çalışanları 19 Kasım 1949 yılında açılan yani bugün yıl dönümü olan bina önünde bir kutlama yaptı. TRT korosu, Türk Sanat Müziği ve Halk Müziği'nden çeşitli parçalar seslendirdi. TRT Hafif Müzik ve Caz Korosu da çeşitli parçalar çaldı. Çalınan parçalar TRT çalışanları tarafından birlikte söylendi. 


VEDAT ÇETİNKAYA: MÜZE OLARAK KORUNMALI
Bu binanın BM'ye verilmesine taraftar olmadıklarını aktaran Türk Sanat Müziği sanatçısı Vedat Çetinkaya, "Burası hayatımızın büyük bir bölümünün geçtiği yer olarak, bütün sanatçıların gönlünde yeri var. Bu binanın muhafaza edilmesi gerekiyor. Eğer ileri bir tarihte başka bir binaya geçmemiz gerekiyorsa daha iyi bir binaya gönderilmemiz gerekiyor. Burasının TRT Müzesi olarak korunması gerektiği fikrindeyim." ifadelerini kullandı. 

"İstanbul radyosu çocukluğumuzdan beri bizim hayal dünyamızı geliştirdi." diyen Ahmet Akkirman ise, "Eski radyoları dinlerken, bu binayı hayal ederdik. Bu şekilde yıkılıp, ortadan kaldırılması çocukluğumuzun da ortadan kaldırılması gibi bir şey. Radyonun hep yanında olacağız." diye konuştu. 

Eylem, olaysız bir şekilde sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.