Tüm sağlık-sen sağlık çalışanlarının haklarının korunsun dedi

Tüm sağlık-sen sağlık çalışanlarının haklarının korunsun dedi

Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün, T.B.M.M. Plan Bütçe Komisyonundaki Kamu hastanelerini yap-kirala-devret modeli ile yapılmasını düzenleyen yasa tasarısında sağlık çalışanlarının mali ve özlük hakları ellerinden alınmak isteniyor dedi.

Erözgün yaptığı açıklamada, sağlık çalışanlarının haklarında düzenlemeler beklerken her gün yeni bir değişiklik her gün yeni bir tasarı ile çalışanların gelecek kaygıları büyümektedir dedi.

 Tasarının 1. Maddesinin 2-E bendinde " Hizmet Bedeli: Bedelin bir unsuru olup 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 36ncı maddesinde belirtilen yardımcı hizmetler sınıfı ile sağlık hizmetleri ve yardımcı sağlık hizmetleri sınıfı personeli tarafından yerine getirilmesi gereken hizmetlerden yükleniciye gördürülecek hizmetlerin sunulması karşılığında idare tarafından yükleniciye ödenen ve dönemsel piyasa testi ile güncellenen bedeli, ifade eder." hükmü yer almaktadır diyen Erözgün şunları ifade etti;

 Hizmet bedeli tanımı ile iş güvencesiz yeni bir istihdam modelinin yaratılacağını bununla birlikte çalışanların mevcut mali ve özlük hakları her konuda geriye gitmiş ve riske girmiş olacaktır. Sağlık Bakanlığında farklı istihdam modellerin yanlış olduğunu artık çalışanlarının da düşünülmesi gerektiğini bu bağlamda yapılacak her türlü değişiklikte çalışanların uygun bir model üzerinde ve hakları kaybolmayacak şekilde korunması gerekmektedir.

 Tasarı ile Sağlık sistemi içerisinde bulunan tüm çalışanlar doktordan hemşireye, sağlık memuruna, laborantına kadar dışarıdan taşeron firmalar tarafından temin edilebilir. Tasarı ile sağlık çalışanlarını taşeron firmalara emanet etmeye çalışan bu düzenlemenin değiştirilmesi gerekmektedir. Ben yaptım oldu bitti mantığına getirilmemelidir. 

 Sağlıkda dönüşümde vatandaş memnuniyetini ön planda tutan hükümet memnuniyetin baş aktörlerini unutmuş, çalışanlar her yönden ihmal edilmiş ve edilmeye devam etmektedir.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.