'Turist artık daha fazla para harcıyor'

'Turist artık daha fazla para harcıyor'

Rixos Otelleri'nin sahibi Fettah Tamince, Türkiye'ye 40'a yakın ülkeden turist geldiğini belirterek "Yabancı turistler, 2002'ye göre 4 kat fazla para harcıyor." dedi.

Skytürk360 ekranlarında yayınlanan Üç Nokta programına konuk olan Fettah Tamince, başarı öyküsünü izleyicilerle paylaştı. Zor şartlardan bugünlere geldiğini ve soyadı ile müteşebbis olunamayacağını anlatan Tamince, elektrikle 10 yaşında tanıştığını söyledi. "Hayattaki en büyük şansım, babamın manifaturacı olması." diyen Tamince, ticareti babasının yanında öğrendiğini dile getirdi. 

Ticaret için farklı şehirlere gitmenin avantajı olduğundan söz eden Tamince, başarının sırrını istemekle olduğunu aktardı. Antalya'nın gönlünde farklı bir yere sahip olduğunun altını çizen Tamince sözlerine şöyle devam etti: 

"Genç yaştayken bir vesileyle Antalya'ya gittim orada akrabalarım vardı. Orayı görünce bir daha ayrılmama kararı aldım. Antalya benim için dünyanın en güzel kentidir. Ama Türkiye'de ekonomik hacmin büyük bir bölümü İstanbul'da. Onun için bu şehir daha ön planda." 

İş hayatında yaptığı seyahatlerin kendisine büyük katkısı olduğuna işaret eden Rixos Otelleri'nin sabihi, "Yaptığınız işi bir yük olarak görmeye başlarsanız, yapamazsınız. Ben gittiğim her yere yeni bir heyecan ve umutla gidiyorum. Çalışanlarımı nasıl motive ederim rüyasıyla gidiyorum. Onun için iş hayatındaki süreçleri yaptıkça mutlu olduğumuz bir lego oyununa benzetiyorum." dedi. 

Türkiye'nin turizm ivmesinden bahseden de bahseden Fettah Tamince, Türkiye'yi ziyaret edenlerde ciddi bir değişim olduğunu, önceleri Almanya'dan yoğun ziyaretçi gelirken şimdilerde 40'a yakın ülkeden turist geldiğini, 10 yıl öncesine göre bugünkü turistin 4 kat fazla para harcadığını duyurdu. 

Birçok seyahatinde çocuklarının da yanında olduğunu ifade eden Tamince, şunları söyledi: 

"Her zaman çocuklarımın kendi ayakları üzerinde durmasını söyledim. Benim oğlum şimdi 18 yaşında ama 13 yaşından beri kendi başına yaşıyor ve bu sayede daha çabuk olgunlaşıyor; böyle olunca da kendisi 'ben mutlaka senin yaptığını yapmak zorunda değilim, senden bana bir şey kalsın diye bir derdim yok. Fettah Tamince'nin oğlu olacağına İbrahim Tamince'nin babası olayım' diyor." 

Türkiye'deki organizasyonların çeşitlendiğine işaret eden Tamince "Yaptığınız organizasyon festival niteliği taşırsa başarılı olur. Ama burada dikkat edilmesi gereken organizasyonların şehrin içinde olmasıdır. Buna en güzel örnek Formula1 yarışlarıdır. Dünyada en fazla gelir getiren yerlerden biri Monaco'dur. Bunun sebebini de yarış pistinin şehrin içinde olması ve müthiş bir bayram havası yaşatmasıdır." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.