Türk İzciliği'nde 100.Yıl

Türk İzciliği'nde 100.Yıl

Büyükçekmece Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı Türk İzciliği’nin 100. Yıl kutlamaları yakılan kamp ateşiyle son buldu.

Büyükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen Türk İzciliği’nin 100. Yıl kutlamaları görkemli bir törenle sona erdi. Türkiye’nin dört bir tarafından gelen engelli izciler, yaklaşık 10 gün boyunca kurdukları çadırlarda, zorlu yaşam koşullarıyla mücadele ederek, izciliğin hakkını verdi. Mimar Sinan Kampı’nda düzenlenen final gecesinde, yakılan kamp ateşi çevresinde toplanan izciler, çeşitli marşları, şarkıları hep bir ağızdan söyledi.

Final törenine il dışında bulunmasından dolayı katılamayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.Hasan Akgün’ü temsilen, Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Adem Yazır katılarak, Büyükçekmece Belediyesi olarak, Türk İzciliği’nin 100. yıl kutlamalarına ev sahipliği yaptıkları için büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti. Yazır daha sonra izcilere kamp süresi boyunca yaptıkları sportif faaliyetlerden dolayı dereceye girenlere madalyalarını takdim etti. Ayrıca Türkiye İzci Dernekleri Federasyonu tarafından hazırlanan, kamp’a büyük destek verip, öncülük eden Başkan Akgün’ün teşekkür plaketi Başkan Yardımcısı Yazır’a takdim edildi. Türkiye’nin 11. Baş izcisi olan Ali Polat ise, yaptığı konuşmada izciliğin ne kadar zor şartlarda olursa olsun, disiplini asla elden bırakmamaları gerektiğini belirtti.

Kamp’a sponsor olan Akçansa, Samet Kalıp yöneticilerine, Büyükçekmece Çevre Koruma Dernek Başkanı Erdoğan Anık’a, Büyükçekmece Jimnastik Kulüp Dernek Başkanı Melek Bozkurt’a, organizasyonda büyük emekleri olan Büyükçekmece Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Dr.Serpil Bulut’a, izci lideri Bedriye Yılmaz’a, Büyükçekmece Kızılay Başkanı Zeki Karabina ve diğer illerden katılan izcilerin kamp liderlerine plaketleri verildi.

Programın sonunda ise izciler, hazırlamış oldukları kısa skeçlerle, okudukları şiirler ve oluşturulan korolarla şarkılar söyleyerek eğlendiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.