Türkiye Barolar Birliği’nden İstanbul Barosu’na destek

Türkiye Barolar Birliği’nden İstanbul Barosu’na destek

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Vedat Ahsen Coşar, yönetimden düştüğü iddia edilen İstanbul Barosu yöneticilerini ziyaret etti. Baro Başkanı Ümit Kocasakal ile görüşen Coşar, basın mensuplarına yaptığı açıklamada İstanbul Barosu’na destek vermek amacıyla

İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal ve Yönetim Kurulu'nda bazı avukatlar hakkında başlatılan soruşturma, Baro yönetiminin düştüğü iddialarını gündeme getirdi. İstanbul Barosu yöneticilerine destek vermek amacıyla Türkiye Barolar Birliği, İstanbul Barosu'nu ziyaret etti. Ziyaretin ardından kameraların karşısına geçen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Vedat Ahsen Coşar, açıklamalarda bulundu. İstanbul Barosu’na destek verdiklerini belirten Coşar, “Yargıya karşı saygının, yargıçların yapılan eleştirilerden adil yargılanmayı etkilemek olarak değerlendirilen kimi eylem ve söylemlerden korunmasıyla sağlanacağını zannetmek ciddi bir yanılgıdır. Zira mahkeme kürsüsünün haysiyetini korumak adına zorla dayatılan suskunluk, yargıya olan saygıyı artırmaktan ziyade ona yönelik düşmanlığı kuşkuyu ve itaatsizliği besler.” diye konuştu.

Yargıya yönelik eylem ve ifadelerin ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini dile getiren Coşar, “Esas tehlikeli olan suskun kalmaktır. Bir konunun tartışılmasının sürmekte olan davayı etkileyebileceği gerekçesiyle ve yasal düzenleme yapmak suretiyle engellenmesi toplumdaki kimi sürekli rahatsızlıkların hiçbir zaman tartışılmaması ya da o konunun kamuoyunda tartışılmasına en fazla ihtiyaç duyulduğu anda tartışılmaması anlamına gelir. Yargıya yönelik eylem ve ifadeleri ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirmek ve suç saymamak gerekir.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.