Tüy dökücü ürünler denetleniyor

Tüy dökücü ürünler denetleniyor

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbı Cihaz Kurumu, çam yağı içerdiği belirtilen ürünlerle tüy dökücülere ilişkin inceleme başlattı.

 Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbı Cihaz Kurumu'ndan yapılan açıklamada, son günlerde bazı medya organlarında çam yağı içerdiği belirtilen ürünler hakkında tanıtımlar yapıldığı hatırlatıldı. 

 
Söz konusu ürünlerin reklam ve tanıtımlarının da ilgili mevzuat çerçevesinde incelendiğine işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: 
''Kozmetik ürün bildirimi yapılarak piyasaya arz edilen ürünlerin reklam, tanıtım ve ambalajlarında kozmetik tanımına uygun olmayan sağlık beyanı ve etkinlik iddiası belirtilemez. Bu hususlara üreticiler tarafından dikkat ve riayet edilmesi gerekmektedir. Kozmetik tanımı kapsamındaki etkinlik iddialarını destekleyen bilimsel çalışmaların ve ürünün güvenliğine dair yapılan değerlendirmelerin ürün bilgi dosyalarında bulunması, Kozmetik Yönetmeliği gereği zorunlu olup, üreticilerden iddia edilen etkinlikleri bu belgelerle kanıtlamaları istenilmektedir.

Gerçeğe aykırı, yanıltıcı ve halkı istismar eden tanıtımlar hakkında RTÜK ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile koordineli çalışılmaktadır. Bunun yanında Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kurumu'nun yürüttüğü güvenli internet uygulaması kapsamına alınması için tespit edilen internet siteleri, ilgili kuruma bildirilerek güvenli internet kullanıcılarına kapatılmaktadır. Ayrıca sağlık beyanı belirtilen, yanıltıcı ibareler bulunan kozmetik adı altında piyasaya arz edilen ürünlere ilişkin toplatma ve geri çekme işlemleri uygulanmaktadır.''

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.