TÜYAP'tan Alaniçi ve Yenice'ye 500 kitap

TÜYAP'tan Alaniçi ve Yenice'ye 500 kitap

TÜYAP'ta yapılan 31.Kitap Fuarı'na katılan yayınevleri, öğretmenler günü vesilesiyle gündeme gelen Bitlis'in Alaniçi ve Yenice köyü için seferber oldu.

 TÜYAP'ta yapılan 31. Kitap Fuarı'na katılan yayınevleri, öğretmenler günü vesilesiyle gündeme gelen Bitlis'in Alaniçi ve Yenice köyü için seferber oldu. Fuarda kısa sürede 500'ü aşkın kitap toplanırken, 100 civarında okul kıyafeti ile çeşitli ders araç-gereçleri de tedarik edildi. 

Alaniçi ve Yenice köyünde öğretmenlik yapan Nurhan Duran, Hülya Topsakaloğlu, Emine Öztop ve Duygu Koçak'ın hikayeleri Cihan Haber Ajans'ı tarafından gündeme getirilmişti. Öğretmenlerin özellikle kitap talebinin dile getirildiği ve medyada geniş şekilde yer bulan haber TÜYAP'ta fuar için buluşan yayın kuruluşlarını harekete geçirdi. Şirketler, Ankara, Balıkesir, Isparta ve İstanbul'daki ailelerini bırakıp görev için Bitlis'in köylerine giden öğretmenlerin fedakarlığına kayıtsız kalmadı. Fuarda standı bulunan Kaynak Holding'e bağlı yayınevleri kitap, kırtasiye, okul kıyafeti göndermek için yardım seferberliği başlattı. Toplanan 500'e yakın kitap, teleskop ve okul kıyafetleri öğretmenler ve öğrencilere gönderildi. 

Öğretmenlerin fedakarlığının kendilerini etkilediğini belirten Kaynak Holding Kurumsal İletişim Koordinatörü Şeref Zekai Kolak, öğretmenlere destek olmak istediklerini ifade etti. Holding bünyesinde bulunan yayınevlerinin öğrencilerin sınavlara hazırlık, yardımcı kaynak, kültür kitaplarını karşıladığını vurgulayan Şeref Zekai Kolak, "Buradaki en büyük derdimiz eğitim ve kültüre destek olmak." dedi. Teröre rağmen bu bölgelere giden ve görevini yetire getiren öğretmenlere desteklerinin devam edeceğini vurgulayan Kolak, haber üzerine hemen öğretmenlerle irtibata geçtiklerini belirterek, "NT Mağazaları öğrencilere yeni ufuk kazandırmak için teleskop gönderecek. Öğretmenler zaten buna çok sevindiler, çünkü o çocuklara yıldızları, gezegen ve ayları göstermek istiyorlar. Onları semaya baktırmak istiyorlar. Yeni bir ufuk açmak istiyorlar. Bunu da NT Mağazaları güzel bir hediyeyle taçlandırmış olacak." diye konuştu. 

Fuarda imza günü için okurlarıyla buluşan yazarlardan Halide Alptekin, öğretmenlerin fedakarlığından dolayı onları kutladığını söyleyerek öğretmenlere imzalı kitap armağan etti. 41 yıl önce Kars'ın bir köyünde 3 yıl öğretmenlik yapan emekli edebiyat öğretmeni Alptekin, "Her türlü mahrumiyete rağmen meslek aşkıyla cansiperane bir şekilde her türlü imkandan yoksun olarak vazife ifa eden meslektaşlarımı ayrı bir sevgiyle kucaklıyorum. ve muhabbetlerimi gönderiyorum kendilerine." dedi. 

Yapılan yardım kampanyasına; Sürat AŞ hazırlık kitaplarıyla, Körfez, Güvender, FEM, Sözün Özü, Pi Analitik ve Maltepe Yayınları sınavlara hazırlık yardımcı kitaplarla, Zambak Yayınları kültür kitaplarıyla, İnspire okul kıyafetleriyle, NT Mağazaları ise teleskop göndererek katkıda bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.