Ufuk’tan Suriye İçin “1000 Ekmek 1000 Battaniye” Kampanyası

Ufuk’tan Suriye İçin “1000 Ekmek 1000 Battaniye” Kampanyası

Ufuk Okulları Suriye’de devam etmekte olan savaş nedeniyle mağdur olan Suriye vatandaşları için yardım kararı aldı.

   Okul aile birliği, öğrenciler, öğretmenler ve veliler adeta yardım için seferber oldu. Yardım kampanyasına destek çığ gibi büyürken yardımlar nakdi ve ayni olarak iki kademede yapılacak.

   Birçok sivil toplum kuruluşunun ortak kampanya ile desteklediği “Suriye İçin 1 Ekmek 1 Battaniye” kampanyasına Ufuk Ailesi de kayıtsız kalmayarak yardım için  kolları sıvadı. İlk etapta nakit yardım toplanarak destek olunan kampanya kapsamında 25 Bin TL lik nakdi yardım Kimse Yok Mu Derneği Boğaziçi Şubesine teslim edildi. Yaklaşık 1660 adet battaniye ücreti teslim edilirken kampanyaya ayni bağış olarak battaniye, giyecek, gıda bağışlayan veliler de oldu. Veliler tarafından getirilen ayni bağışlar da ileriki süreçte bölgeye ulaştırılmak üzere dernek yetkililerine teslim edilecek.

   Ufuk Okulları Genel Müdürü Gazi Karslı kampanya ile ilgili yaptığı açıklamada “Suriye’de yaşanan drama sessiz kalamazdık. Veli ve öğrencilerimizde sessiz kalmadılar ve bir yardım kampanyası düzenleyerek ilk etapta ihtiyaçları olan gıda ve battaniye ihtiyaçları için nakit yardım topladılar. Kampanyamız nakdi ve ayni bağış olarak devam edecek. Yardımda bulunmak isteyen velilerimiz yardımlarını devam ettirebilirler. Bir an önce bu dramın sona ermesini ve o insanlarında huzura kavuşmasını temenni ediyoruz.” diye konuştu.

   Kimse Yok Mu Derneği Boğaziçi Şube Müdürü İmdat İmdat Kilar ise dernek olarak Suriye halkı için yardımlarının aralıksız devam ettiğini belirterek “Ufuk Okulları öğrenci, veli ve idarecilerine desteklerinden ötürü teşekkür ediyoruz. O zulümden kaçan insanlar gerek ülkemizde gerekse yurtdışında büyük sıkıntılar içerisindeler. Özellikle kış mevsiminin olumsuz şartları nedeniyle durum daha da vahimleşiyor. Ufuk Okullarının bu manada kampanyaya destek vermesini önemsiyoruz. Yardımlarının bu dram bitinceye kadar devam etmesini diliyoruz. Bu acılarında bir an evvel son bulmasını temenni ediyoruz.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.