‘Uluslararası Kız İzci Kampı’ başladı

‘Uluslararası Kız İzci Kampı’ başladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Gençlik ve Spor Müdürlüğü, İBB Spor Kulübü İzcilik Şubesi ile Türkiye İzcilik Federasyonu işbirliğinde organize edilen 2012 Yaz İzci Kampı’nın 4. Grubu ‘Uluslararası Kız İzci Kampı’ başladı

İdari işlerinden, eğitimcilerine, sağlık işlerinden itfaiyesine kadar her şeyin kadınlar tarafından idare edileceği kamp dünyada bir ilk olma özelliği taşıyor. 2012 Avrupa Spor Başkenti İstanbul’da Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın büyük önem verdiği izcilik faaliyetleri hız kesmeden devam ediyor. Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Gençlik ve Spor Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü ve İzcilik Federasyonu’nun koordineli çalışmalarıyla başarıyla gerçekleştirilen 2012 Yaz İzci Kampı’nda 3. Grubun tamamlanarak dönüş yapmalarının ardından 4. Grup izciler Ümraniye Kent Ormanı’ndaki kamplarına başladı. 


Yurt Dışından Gelecek Hakem Heyeti Kampı Tescil Edecek
Türkiye’de ilk kez Uluslararası Kız İzci Kampı olarak gerçekleştirilen kampa Türkiye’den izcilerin yanı sıra dünyanın çeşitli ülkelerinden izciler de katılıyor. Danimarka, Filistin, Lübnan gibi ülkelerden kız izcilerin katılacağı Uluslararası Kız İzci kampı ayrıca kampın tamamının kadınlardan oluşması ile de ayrı bir özellik taşıyor. Liderlerin, eğitimcilerin, idari personelin, sağlık ekibinin, doktorların, itfaiyecilerin ve yöneticilerin tamamının kadınlardan oluştuğu ve tamamen kadınlar tarafından idare edilen kamp dünyada ilk kez gerçekleştiriliyor. Dünyada ilk kez denenen ve 2-8 Temmuz 2012 tarihleri arasında düzenlenen kamp, yurt dışından gelecek hakem heyeti tarafından ziyaret edilerek bu özelliği ile tescil edilecek. 

2 Temmuz 2012 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Binası önü ve Kadıköy İETT Durakları önünden izcilerin uğurlanması ile Uluslararası Kız İzci Kampı başladı. Velilerinin heyecan ve neşe ile uğurladığı 4. Grup kız izciler, kamp alanına yerleştikten sonra çevreyi tanımaya çalıştılar. Temel izcilik eğitimlerine başlayan kız izcileri, 8 Temmuz Pazar gününe kadar  Ümraniye Kent Ormanı’nda kamp yapacaklar. Ailelerin güvenle çocuklarını teslim ettikleri kamp kapsamında izcilerin kendilerini geliştirmeleri için pek çok olanak sağlanıyor. Boş zamanların sistemli olarak bir program çerçevesinde değerlendirilmesi sağlanarak bir bütün olarak ruh ve beden sağlığının geliştirilmesinin hedeflendiği kampta izciler birçok aktivite ile yeteneklerini geliştirirken bir yandan da eğlenceli vakit geçirerek keyifli bir kamp dönemini tamamlıyorlar.

İzciler Kampta Birçok Dalda Eğitim Alma İmkanı Buluyor
2012 Yaz İzci Kampı’nda birçok dalda eğitim alan izcilere; Temel ve İleri Seviye İzcilik, Okçuluk, Kişisel Gelişim, Hafıza Teknikleri, Arama – Kurtarma, Telsiz ve Haberleşme, İlk yardım, Trafik, Çevre ve Orman, İtfaiye – yangın, Resim, Müzik, Tiyatro, Yüzme, Bisiklet, Binicilik, Pentatlon, Badminton, Tırmanma duvarı, Balıkçılık, Kano ve Kürek, Hayvan bakımı, Ebru, Model Uçak Yapımı, Eskrim, Paintball gibi aktivitelerde bulunuyor.

İzcilik kampında verilen eğitimlerle çocuk ve gençlerin sosyalleşmeleri, ekip halinde çalışma becerilerini geliştirmeleri, öğrenme şevki ve keşfetme duygusu ile doğayı ve çevreyi sevmeleri, doğa şartlarına uyum sağlayarak koşullara uygun yaratıcı fikirler ortaya koyabilmeleri ve analitik düşünme becerisine sahip olmaları amaçlanıyor.

Açık havada yapılan izcilik eğitimleri arasında kişiliği geliştirici oyun ve eğlenceler de önemli bir yer tutuyor. Kampta iyi bir yurttaş olma, çok yönlü bir kişilik geliştirme ve beceri kazanma yolları öğretiliyor. Akşamları yapılan kamp ateşi etkinlikleri ile izciler kişisel becerilerini sergileyerek hem özgüvenlerini pekiştiriyor hem de oldukça neşeli vakit geçiriyor.

9 gruptan oluşan 2012 Yaz İzci Kampı’nda bu yıl da kayıtlar büyük bir ilgi ve yoğunluk ile devam ediyor. 1997, 1998, 1999, 2000, 2001 ve 2002 doğumlu öğrencilerin katılabildiği Yaz İzci Kampı’nın ilk 6 grubu kontenjanı tamamen doldu.
Kampa katılmak isteyen öğrencilerin aileleri www.ibb.gov.tr adresinden 2012 Yaz İzci Kampı linkine tıklayıp katılmak istedikleri kamp dönemini seçerek ön kayıt yaptırabilecekler. Ön kayıt yaptıran aileler, veli izin belgesi ve doktor onaylı sağlık raporu belgeleri ile beraber nüfus cüzdanı fotokopisi ve 4 adet vesikalık fotoğrafı, ilgili Belnet İnternet ve Bilgi Erişim Merkezleri’nden, ayrıca Kadıköy ve Saraçhane Beyaz Masaları’ndan herhangi birine teslim ederek kayıt işlemlerini tamamlamış olacaklar.

Veliler www.ibb.gov.tr   internet sitesi üzerinden izcilik linkine girerek, kamp alanının farklı noktalarına yerleştirilen kameralar aracılığıyla çocuklarını 24 saat canlı olarak izleyebiliyorlar. İzci Kamp alanında daimi olarak ambulans, sağlık ekibi ve itfaiye bulunuyor. Ayrıca kamp alanı her türlü haşereye (kene, böcek vs.) karşı düzenli olarak ilaçlanıyor. 
İlk olarak 2004 yılında başlayan izcilik faaliyetleri her geçen gün artan bir katılım ve başarı ile devam ediyor. ‘Yerel Yönetimlerde Dünya Birinciliği Ödülü’ne layık görülen İBB İzci Kampı’nda bugüne kadar 107 bini aşkın öğrenci yararlandı. Hedef ise 120 bin izci sayısına ulaşmak.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.