Ümraniyespor Altyapısında çifte zafer

Ümraniyespor Altyapısında çifte zafer

Ümraniyespor altyapısı yeni yapılanmasının karşılığında özlenen başarılı günlerine geri dönmeye başladı.

Ümraniyespor altyapısı yeni yapılanmasının karşılığında özlenen başarılı günlerine geri dönmeye başladı.

2012-13 sezonunda sadece 3 kategoride 60 lisanslı oyuncu ile liglere giren Ümraniyespor, altyapılarda oynadığı her kategoride alt sıralarda yer alırken altyapı sorumlu yöneticisi Ayhan Ergül ile birlikte yapılanma çalışmalarına başlayarak 2013-14 sezonunda altyapıya teknik sorumlu olarak başarılı teknik adam Nuri Tükenmez ve ekibi Sertaç Yılmaz, Tuğhan Sezer Önder’i getirerek yapılanma sürecine başladı. 

2013-14 sezonunda 8 kategoride 140 lisanslı sporcu ile liglere girip yoğun bir çalışma temposuyla sistemleşme ve oyuncu kalitesini yukarıya çeken Ümraniyespor bu çalışmanın meyvelerini 2014-15 sezonunda almaya başladı. Bu sezon 9 kategoride 200 sporcuyla lige katılan Ümraniyespor U15 ve U17 takımlarının şampiyon olmasıyla çalışmalarının ve ekibin doğru yolda olduğunu gösterdi. 

Cumartesi günü oynanan A Takım Pendikspor maçından önce taraftarının önünde U15 ve U17 Takımları kupa ve madalyalarını tüm yöneticilerinin katılımıyla alarak şampiyonluğu kutladı. 

Tükenmez: "Hedefimiz A Takıma oyuncu kazandırmaktır"

Altyapı Teknik Sorumlusu Nuri Tükenmez "Başkanımız Recep Yoğurtçu ve yöneticimiz Ayhan Ergül'ün desteğiyle yürüttüğümüz görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştıklarını belirterek hedeflerinin A takıma profesyonel seviyede oyuncu yetiştirmek olduğunu belirtti ve yönetime vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür ediyorum" dedi. 

Altyapı performans Antrenörü Tuğhan Sezer Önder "oyuncuların fiziksel ve psikolojik açıdan gelişimleri için her türlü bilimsel tekniği kullandıklarını gelişimlerini tek tek takip ediyoruz" dedi.

Antrenör Ali Karabıyık "Çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor, güçlü bir altyapı için oyuncu taramada kaliteli oyuncuları kazanmak için sürekli maçları şampiyonaları takip ediyoruz" dedi. 

Sertaç Yılmaz "Yoğun şekilde devam eden çalışmalarının meyvelerini U15 ve U17 de şampiyon olarak aldığını şampiyonluğun kendileri ve oyuncular için güzel bir anı ve motivasyon olduğunu asıl hedeflerinin ise Ümraniyespor A Takımına daha fazla oyuncu kazandırmak kaliteli oyuncular yetiştirerek ses getirmek istiyoruz" dedi. 

Geçen sezon A Takıma çıkan Kerem Az ve Ulaş Sarı bunlardan ilki olmayı başardı. Futbol okulları sorumlusu Ali Uzun "Ümraniyede 4 farklı yerde açılan futbol okullarında altyapıya oyuncular yetiştirildiğini Hekimbaşı, Atakent, Akademi ve Teiaş'ta bulunan futbol okullarının gün geçtikçe sayılarının artmasından dolayı talepleri karşılamak için 2-3 yerde de futbol okulu açmayı düşünüyoruz" dedi. 

umraniyespor1-003.jpgumraniyespor2-003.jpgumraniyespor3-003.jpgumraniyespor4-003.jpgumraniyespor5-003.jpgumraniyespor6-003.jpgumraniyespor7-003.jpgumraniyespor8-002.jpg

 

Haber-Foto : Murat Nazik

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum