Üniversite ve İş Dünyası Bağlarını Güçlendirdi

Üniversite ve İş Dünyası Bağlarını Güçlendirdi

İstanbul Ticaret Üniversitesi, sanayi dünyasının devlerini aynı çatı altında toplayan İstanbul Sanayi Odası (İSO) ile işbirliği protokolü imzaladı.

İstanbul Sanayi Odası'nda gerçekleştirilen işbirliği protokolü imza törenine; üniversitenin Mütevelli Heyeti Başkanı ve İTO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren ile İSO ve üniversitenin yönetimi katıldı. 

İşbirliğiyle İTO ve üniversite arasında geçen yıl gerçekleştirilen protokolün bir benzeri hayat bulacak. Protokol ile İstanbullu sanayicilerle üniversitenin öğrencileri ve akademisyenleri arasında diyalogu kuvvetlendirecek, geleceğe yön verecek projelerin temelleri atılmış oldu. 

İSO İLE İŞBİRLİĞİ SAĞLAM BİR ADIM 
Törende bir konuşma yapan İTO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, iş dünyası ile akademi dünyasının iki önemli değerinin bir araya gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çağlar, konuşmasına, göreve geldiği ilk günden bugüne kadar İstanbul'da iş dünyası için çaba sarf eden odalarla sıkı iş birliğine ve Ticaret Üniversitesi'ne büyük önem verdiğine vurgu yaparak başladı. Ticaret Üniversitesi'nin İSO camiasının da üniversitesi olduğunu kaydeden Çağlar, 'Üniversitemiz, şehir merkezlerindeki yerleşkeleriyle, çok değerli ve deneyimli eğitim kadrosuyla, Türkiye'de pek çok ilke imza atarak açtığı fakülte ve bölümlerle, ticari hayatta kaybolmaya yüz tutan meslekleri canlandıran projeleriyle, yurt dışındaki prestijli üniversitelerle yaptığı iş birliği anlaşmalarıyla, teorinin yanında pratik deneyimleri yaşayacağı sanal mahkeme veya bankacılık laboratuarlarıyla ve daha sayamayacağım birçok yenilikleriyle güçlü bir üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. İstanbul Sanayi Odası ile yapılan protokol bu sağlam adımlardan birisi olacaktır' diye konuştu. 

Çağlar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Üniversitemizi iş dünyası ile buluşturan, kucaklaştıran, birlikte hareket ettiğimiz bir modelin içerisine sokmak istiyoruz. Bu çerçevede düşündüğümüzde İSO ile yaptığımız protokol çok önemli. Biz İTO olarak 350 bine yakın üyemizle İstanbul tüccarını temsil ediyoruz. İSO da, tüm İstanbul sanayicilerini temsil ediyor. Biz girişimci yönü olan sanayici olacak öğrenciler yetiştirmeyi amaçlarken, İSO'nun da bu konuda katkılarının olacağını düşünüyoruz."

Ticaret Üniversitesi gözbebeğimiz 
Törene ev sahipliği yapan İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, işbirliğinden duyduğu memnuniyeti şu sözlerle dile getirdi: " Bizim anlamlı ve önemli bir gün. Hatta geç kalınsa da açığımızın en kısa zamanda kapanmasına vesile olacak bir protokole imza koyduk. 12 yılı geride bırakan üniversitemiz her ne kadar İTO'nun şemsiyesinin altında kurulmakla beraber bizim için de göz bebeği. Ayrıca İSO üyelerinin hemen hemen hepsi İTO'nun da üyesi. Bu yönüyle birbirimizi iki farklı odalar olarak görmüyoruz. Bu nedenlerle üniversitemizin markasının başarısı ve itibarı İSO'nun da itibarıdır. Gençlerin bizim kaynaklarımızdan istifadesini planlarken aslında biz iş adamlarının da, kendimizi geliştirmemiz noktasında eğitimimizi arttırmamız gerekiyor. İstanbul Ticaret Üniversitesi bu alanda da ufuk açacaktır. Protokolün bu alanda da fırsat vereceğini düşünüyorum .' 

Güçlü bir yapı olucak 
İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren de yaptığı konuşmada, üniversitenin kurucu iradesi olan İTO ile yapılan işbirliğinin bir benzerinin İSO ile yapılmasının hem sanayicilere büyük yararlar sağlayacağını, hem de üniversitenin kuruluş amacına hizmet edeceğini vurguladı. Ekren, söz konusu işbirliğinin zamanla daha da gelişeceğini, protokolle başlatılacak projelerin İstanbul Sanayi Odası ve üyelerinin desteğiyle daha güçlü bir yapıya sahip olacağını kaydetti. 


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.