Üsküdar Belediye Başkanı Çamlıca Camii Hakkında Konuştu

Üsküdar Belediye Başkanı Çamlıca Camii Hakkında Konuştu

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Başbakan'ın gündeme getirdiği ve kamuoyunu 'Çamlıca Camii' ismiyle anılan proje ile ilgili açıklama yaptı. Kara, caminin projesiyle ilgili yaptıkları yarışmada sona gelindiğini ve bu ay sonunda görücüye çıkacağını be

Daha projesi bile ortaya çıkmadan birçok kişi tarafından eleştirilen ya da desteklenen Çamlıca Camii için geri sayım başladı.
62 projenin katıldığı ve eylül ayında açıklanması beklenen yarışmanın Ekim sonunda açıklanacağını söyleyen Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, TOKİ mimarları, sivil mimarlar ve akademisyenlerden oluşan 9 kişilik seçici kurulun 62projeyi önce 15 düşürdüğünü, ay sonunda da kazanan projeyi açıklayacağını belirtti.

Kara; 'Asıl Çamlıca Şimdi Açılıyor'
Projenin gündeme gelmesiyle bölgedeki yeşil alanların tahrip edileceği söylentilerinin ve iddialarının ortaya çıktığını söyleyen Başkan Kara, burada bulunan 250 bin metrekarelik alanın 15 bin metrekaresinin sadece camii için ayrılacağını, diğer bölümlerin ise halkın kullanımına sunulacak yeşil alanlardan, spor alanlarından, kafeteryalardan oluşacağını ifade etti. 'Başbakanımız, belediye başkanı olduğunda Çamlıca'yı halka açmıştı. Asıl Çamlıca şimdi halka açılıyor. İstanbul'a yeni bir yaşam merkezi kavuşturmuş olacağız' diyen Mustafa Kara, Üsküdar - Çekmeköy metro hattının da buraya yakın olan Kısıklı'dan geçeceğini ve ulaşımın kolay olacağını da belirtiyor.(yeni şafak)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.