Usta Gazeteci Ölümünün 34. Yılında Mezarı Başında Anıldı

Usta Gazeteci Ölümünün 34. Yılında Mezarı Başında Anıldı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve usta gazetecinin meslektaşları bir suikaste kurban giden gazeteci Abdi İpekçi ‘yi anmak için Zincirlikuyu Mezarlığı’nda biraraya geldi.

 Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç,  Abdi İpekçi’nin öldürülüşünün halen karanlık bir durum olduğunu ifade ederek:  “Abdi Bey’in öldürülüşünü de faili meçhuller olarak saymak yeridir. Çünkü Abdi Bey’in öldürülüşünde de sadece tetikçi yakalanıp yargılanmış ama ardındaki karanlık güçler görevlendirilenler diğer suikastlerde olduğu gibi ortaya çıkarılmamıştır” dedi.

Erinç: “Abdi İpekçi her zaman aramızda olan bize yol göstermeye devam eden ustalarımızdan biri olarak yaşamını sürdürecektir” diye vurguladı.
 Günümüz habercilik anlayışında duyumlardan yola çıkarak bilgiyi kontrol etmeden gazetecilik yapıldığını vurgulayan ve bugünkü habercilik anlayışında değinen Erinç, “ Abdi Bey’in gazeteciliğiyle bugünün gazeteciliği arasında önemli bir değişiklik söz konusu. Belki bu durum medya ile eğlence sektörünün eş değer tutulmasından kaynaklanmaktadır” diye belirtti.

 Gerçeğin tam anlamıyla soyut durduğunu belirten  usta gazetecinin eşi Nükhet İpekçi: “TBMM darbeleri araştırma komisyonu  tarafından hazırlanan raporda Savcı Doğan Öz ve Abdi İpekçi cinayetleri aslında Türkiye’de 12 eylül askeri darbesini çözmek isteyenler açısından bütün malzemeleri içermektedir” dedi.
 "Türkiye’de esas tehlike özel harp dairesi merkezli kontrgerilladır ve ben adımımı attığım her yerde bununla karşılaşıyorum. Yıllardır bilinen ama içyüzü çözülemeyen bu birimle ilgili gelişmeler son zamanlarda da hızlandı" diyen usta gazetecinin eşi İpekçi, ‘Kozmik Oda’ belgesi haberlerini örnek gösterdi.



Sevil Karaca

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.