Ütüleme lazer yöntemi ile ağrısız epilasyon

Ütüleme lazer yöntemi ile ağrısız epilasyon

Vücuttaki istenmeyen tüylerden, lazer teknolojisi 'ütüleme lazer' ile ağrı hissetmeden, deri yanıkları ve leke oluşmadan kalıcı kurtulmanın mümkün olduğu belirtildi.

Saniyede 10 atış yapabilen teknoloji sayesinde 45 dakika içinde biten tüm vücut epilasyonunun yapıldığı yöntem, kıl folikülünün yavaş yavaş ısıtılarak ütülenme ve atış aralarında hızla soğutulma esasına dayanıyor.
 
Medikal Estetik Uzmanı Dr. Kürşat Derici, yaptığı açıklamada, lazer teknolojisindeki gelişmelerin epilasyon uygulamalarında da yerini aldığını belirterek, lazer ile ağrının sıfırlandığını, hastanın uygulamayı konfor içinde tamamlayabildiğini söyledi.
 
Lazer teknolojileri arasında son teknolojilerden biri olan "Ütüleme Lazer"ın epilasyon alanında başarılı sonuçlar elde edilen, hastaya büyük konfor sağlayan, ağrısız, etkili ve kısa sürede tamamlanabilen bir yöntem olduğunu ifade etti.
 
Ütüleme teknoloji ile uygulamanın her mevsim yapılabildiğini anlatan Derici, "Yöntem, işlem esnasında hastada sadece uygulama yapılan bölgeye masaj yapılıyormuş gibi bir his yaratıyor" dedi. Derici, kalıcı kıl giderme uygulaması olan yöntemin "güvenilir ve kullanımının kolay" olduğunu ifade ederek, işlem süresinin oldukça kısa ve etkili olduğunu söyledi. Eski lazer sistemlerinde deri yanıkları ve leke oluşumu gibi yan etkilerin olabildiğine dikkati çeken Derici, "Ütüleme epilasyonda yan etki hemen hemen yok denecek kadar az" dedi.
 
Derici, ütüleme lazer epilasyonun, gebelere, kanser hastalarına, ışık alerjisi olan kişilere, kan sulandırıcı ilaç kullananlara, ışık duyarlılığını artırıcı ilaç kullananlara uygulanamadığına dikkati çekti.
 
Estetiyen Tuğba Deveci ise saniyede 10 atış yapabilen teknoloji sayesinde, normalde iki-iki buçuk saat süren tüm vücut epilasyonunun 45 dakikaya indiğini belirtti.
 
Yöntemde, lazer aparatı ile yapılan sık atışlarla kıl folikülünün yavaş yavaş ısıtıldığını ve atış aralarında hızla soğutulduğunu anlatan Deveci, uygulama esaslarını şöyle anlattı: "Uygulama aparatında temasla soğutma sistemi bulunuyor. Bu nedenle hasta uygulama sırasında kendisini masaj rahatlığında hissediyor.
 
Etkin sonuç için ortalama 4-6 seans uygulama yapılır. Henüz oluşmamış kıl köklerinde yeteri kadar melanin olmadığından lazer ışığının kılı ancak bir sonraki seansta görebileceğinden seans sayısı 8’e çıkabilir. İlk seansta mevcut kılların yüzde 40-50’si tamamen yok olurken, ikinci seansta bu oran yüzde 20’ye düşer.
 
Bilimsel çalışmalarda 6 aylık sürelerde ortalama 4 seansın sonunda kıl köklerinin yüzde 85 oranında yok olduğu belirlenmiştir."
 
Dermatolojide lazer teknolojisi
Lazer, ilk kez 1960 yılında Dr. L. Goldman tarafından deri lezyonlarının tedavisi için ilk kullanıldı. Lazer epilasyon ise en çok uygulanan ışık esaslı tedavi prosedürü olarak literatürde yerini aldı ve kıllanma tedavisinde ışık kaynakları ilk kez 1996 yılında ABD’de uygulandı.
 
Lazer ışığının belli bir dalga boyunda olması, derideki belli pigmentler tarafından özel olarak emilmesine ve enerjisini bu deri pigmentlerine aktarmasına olanak veriyor. Lazer ışığındaki enerjinin kıl ve kıl folikülünde yer alan melanine aktarılarak bu yapıların kalıcı olarak hasarlanması lazer epilasyonun mantığını oluşturuyor.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.