Uyuşturucu baronuna helikopterli operasyon

Uyuşturucu baronuna helikopterli operasyon

İstanbul polisi, uluslararası uyuşturucu madde ticareti yaptığı ileri sürülen şahıslara yönelik operasyon düzenledi. Helikopter destekli operasyonda uyuşturucu baronu olarak bilinen Sakip G.’nin de aralarında bulunduğu 3 kişi yakalandı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ihbar ve istihbarat çalışmalarının ardından uluslararası uyuşturucu ticareti yaptığı öne sürülen şahısları takibe aldı. Polis, yaklaşık 4 aylık teknik ve fiziki takibin ardından 1 Mart 2013 tarihinde Büyükçekmece ve Kırklareli’nde örgüt üyelerine yönelik operasyon düzenledi. Helikopter destekli operasyonda, örgüt lideri olduğu öne sürülen Sakip G. ile Neşet Ö. ve Hacı Ahmet Ö. gözaltına alındı.

Emniyetten alınan bilgilere göre, şüphelilerin kara yolu ile Tekirdağ üzerinden Balkanlara uyuşturucu sevk etmeye çalıştığı sırada yakalandığı öğrenildi. Şahıslara ait araç ve evlerde yapılan aramalarda, 109 paket halinde daralı 60 kilogram 181 gram eroin maddesi ile uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 8 bin 800 euro ve 3 bin lira para ele geçirildi.

Örgüt lideri olduğu ileri sürülen Sakip G.’nin uyuşturucu baronu olarak bilindiği ve 2003 yılında İngiltere’de 400 kilogram eroin maddesiyle yakalandığı belirtildi. Sakip G.’nin İngiltere’de 5 yıl tutuklu kaldığı öğrenildi. 2008 yılında İngiltere’de şartlı tahliye ile salıverilen Sakip G.’nin 2008 yılında Türkiye’ye geldiği bildirildi. İddialara göre, Türkiye’ye geldikten sonra da eroin ticaretine devam eden Sakip G. 1 Mart 2013 tarihinde Narkotik Suçlarla Mücadele Şube ekiplerinin düzenlediği operasyonda gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Sakip G., Neşet Ö. ve Hacı Ahmet Ö. tutuklanarak cezaevine gönderildi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.