Uyuşturucuyla mücadele için halk sokağa indi

Uyuşturucuyla mücadele için halk sokağa indi

26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele Günü’nde farkındalık oluşturmak, gençleri bilgilendirmek ve duyarlılığı artırmak için halk bugün meydanlarda Yeşilay’la el ele vererek “Uyuşturucuya Hayır” dedi.

 

Şişli’de gerçekleştirilen dev eyleme sokaktaki vatandaşlar ve trafikteki araçlar da kornalarıyla destek verdi.

Birleşmiş Milletler (BM), 1987 yılında uyuşturucu bağımlılığı ve kaçakçılığına dikkat çekmek amacıyla 26 Haziran’ı “Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele Günü” ilan etti. Bağımlılıkla mücadelede öncü kuruluş Yeşilay da İstanbul Valiliği, İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü birlikteliğinde, dev bir yürüyüş gerçekleştirerek kamuoyunun dikkatini uyuşturucu madde sorununa çekti. Şişli Camii önünden başlayıp Mecidiyeköy’de basın açıklaması ile sona eren yürüyüşe halk büyük ilgi gösterdi. Yürüyüşte, Genç Yeşilaycılar, “Uyuşturucuya Dur!” pankartları taşıyarak sloganlar attı. İstanbul Vali Yardımcısı Adnan Çakıroğlu, Yeşilay Genel Müdürü Savaş Yılmaz, İstanbul Halk Sağlığı Müdürü Prof. Dr. Nurhan İnce, İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürü, Psikolojik Danışman Başkomiser Uğur Evcin ve Genç Yeşilaycıların katıldığı etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.

“Türkiye’nin uyuşturucuyla mücadeledeki başarısı artıyor”

Yeşilay Genel Müdürü Savaş Yılmaz eylem sonrası gerçekleştirdiği konuşmada, “Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi 2014 Dünya Uyuşturucu Raporu’nda, 15-65 yaş arası dünya nüfusunun yüzde 5’inin 2012 yılında yasadışı uyuşturucu madde kullandığı ifade edilirken, problemli madde kullanıcılarının yaklaşık 27 milyon olduğu, bunun da her 200 kişiden birine karşılık geldiği belirtiliyor. Raporda ayrıca  eroin ve ecstasy’nin ele geçirilmesinde Türkiye’nin başarısına yüksek oranda vurgu yapıldı. Yeşilay olarak bu başarıyı sürdürmek adına istikrarlı bir şekilde çalışıyoruz. Genç nüfusumuzu korumak, geleceğimiz sağlıklı ve temeli sağlam bir şekilde inşa etmek bizlerin görevi. Biz de bugün duyarlı vatandaşlarımızla bir araya gelerek yürüyüş ve bir takım etkinliklerle vatandaşlarımızda farkındalık uyandırmak istedik. Sorun büyük ama gençliğimiz de güçlü. Yeşilay olarak her zaman önleyici ve rehabilite edici çalışmalarımızla bağımlılıkların karşısında, gençlerimizin yanındayız” şeklinde konuştu.

Genç Yeşilaycılar’ın trafik eylemi

İstanbul Halk Sağlığı Müdürü Prof. Dr. Nurhan İnce ve İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürü, Yeşilay Bilim Kurulu Üyesi, Psikolojik Danışman Başkomiser Uğur Evcin ise şube çalışmaları hakkında bilgi verdi. Genç Yeşilaycılar, eylem boyunca halkı uyuşturucu bağımlılığına karşı bilgilendirdi. Bu güne özel hazırlanan 26 Haziran Gazetesi’ni vatandaşlara dağıtan ve “Uyuşturucuya Dur!” sloganları atan Genç Yeşilaycılara trafikteki sürücülerin de kornalarıyla destek vermesiyle eylem sona erdi.

Vapur seferinde madde bağımlılığına karşı eylem

Genç Yeşilaycılar, bağımlılıkla mücadeleye dikkati çekmek amacıyla Beşiktaş-Kadıköy vapur seferlerinde "Vapur Sefası Eylemi" yaptı. Eylem için, vapurun belirli noktalarına çalar saat yerleştirildi. Saatlerin çalmasının ardından yolcuların da katılımıyla uyuşturucu ve madde bağımlılığıyla ilgili "Kaybolan canların farkında mısınız?, "Tehlike zilleri sizin için çalıyor", "Madde artık her şeyden daha yakın", Madde kullanımına karşı birlikte el eleyiz" sloganları atıldı. Genç Yeşilaycılar, "Geleceğimizi tehdit eden en acımasız tuzak uyuşturucudur", "Madde bağımlılığından en iyi korunmanın en emin yolu hiç başlamamaktır" yazılı dövizler açtı, yolculara özel hazırlanan gazete ve broşürleri dağıttı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.