Vali Amcasından Minik Bebeğe Çeyrek Altın

Vali Amcasından Minik Bebeğe Çeyrek Altın

İstanbul'un ilçelerini tek tek gezerek, İl Özel İdaresi’nin inşaat alanlarında denetimler gerçekleştiren İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, dün Eyüp’teydi.

İlçedeki İstanbul İl Özel İdaresi yatırımlarını inceleyen Vali’ye, Eyüp Kaymakamı Osman Kaymak, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Öztürk, İlçe Emniyet Müdürü Hilmi Koray Dilcioğlu, Vakıflar Birinci Bölge Müdürü İbrahim Özekinci, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu ve İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Er de eşlik etti. 

Vali Mutlu’nun Eyüp’teki ilk durağı Eyüp Devlet Hastanesi İslambey semt polikliniği inşaatı oldu. Buradaki çalışmalar hakkında bilgi alan Vali ziyaretine Eyüp Belediyesi yeni Hizmet Binası inşaatıyla devam etti. Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, burada inşaat hakkında bilgi verdi ve Eyüp'teki diğer vizyon projeleri ve yapılan çalışmaları anlattı. Vali Mutlu daha sonra Eyüp’ün girişinde yer alan Zal Mahmut Paşa Medresesi’nin restorasyon çalışmalarını inceledi. Restorasyonun en kısa zamanda bitirilmesini isteyen Vali Mutlu, tarihi camilerin minarelerindeki hoparlörlerin estetik olmadığını buna bir çözüm bulunması gerektiğini belirtti. 

Ziyaret kapsamında buradan Eyüp Devlet Hastanesi’ne geçen İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve beraberindekiler, burada hasta ve hastane görevlileriyle sohbet etti. 
Vali Mutlu Eyüp Belediyesi’nin bu yıl hizmete açacağı Nikah Sarayı ve Kültür Merkezi ile Alibeyköy’de yapımı süren Alibeyköy Spor Kompleksi inşaatını da gezdi. Burada mimarlardan bilgi alan Vali Mutlu, bu yeni vizyon projelerin hayata geçirilmesiyle birlikte Eyüp’ün İstanbul’un gözbebeği olacağını söyledi. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Alibeyköy Cemevi’ni de ziyaret etti.
 
Vali Mutlu, Hasdal’da bulunan Afet Yönetim Merkezi inşaatında da incelemelerde bulundu. Ardından İlçedeki okul inşaatlarını ziyaret etti. Gümüşsuyu, Esentepe, Çırçır, Mehmet Akif Ersoy ve Alibeyköy İlköğretim Okulu inşaatlarında denetlemelerde bulundu. Vali Mutlu okul inşaatlarının en kısa zamanda bitirilmesi için çalışmalarının hızlandırılmasını istedi. İnşaat çalışmalarında bitirilme takvimine uymayan müteahhitleri uyaran Vali, her geciken gün için ceza uygulanacağını söyledi. 

Minik Bebeğe Vali Amcadan Çeyrek Altın ve Nazarlık
Aliböyköy’de vatandaşlarla bir araya gelen Vali Hüseyin Avni Mutlu burada esnafı ziyaret etti. Bir kuyumcuyla sohbet ederken annesinin kucağında alışverişe gelen 2 aylık bebeği seven Vali, ona çeyrek altın ve nazarlık hediye etti… 
Ziyaretin ardından Eyüp Sultan Camii’ne geçen burada Türbe’deki çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Mutlu’nun Eyüp’teki son durağı ise Tarihi Eyüp Hamamı oldu. Başkan İsmail Kavuncu, Vali’ye buradaki restorasyon çalışmalarını aktardı. 
Vali Mutlu ve Başkan Kavuncu, Fahri Korutürk Caddesi’nde esnafla selamlaşıp ramazanlarını kutladı. Vatandaşlarla bol bol fotoğraf çektirdi. 


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.