Vali Mutlu: Hassas Bir Çalışmayla Saldırıların Faili Yakalanmıştır

Vali Mutlu: Hassas Bir Çalışmayla Saldırıların Faili Yakalanmıştır

İstinye Polis Merkezi ile Avcılar'da polis memuruna düzenlenen silahlı saldırı olaylarına karışan terörist canlı olarak yakalandı.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, saldırılar sonrasında çok hassas bir görevin yürütülerek olayın failinin yakalandığı kaydetti. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstinye Polis Merkezi'ne bombalı ve silahlı saldırı ile Avcılar'da bir polis memurunun yaralanması olayını gerçekleştiren teröristin yakalanması hakkında açıklamalarda bulundu. Vali Mutlu, "Dün akşam Sarıyer'de denetim görevlerini sürdüren emniyet güçlerimiz İstinye'deki karakolumuza bilahare Avcılar'da polis memurumuzu saldırı eylemlerine karışan bir örgüt mensubunu tanımak suretiyle müdahil oldular. Aralarında çıkan kısa süreli çatışma sonucunda maalesef bir polis memurumuz yaralandı. Bahsetmiş olduğum iki olayın faili örgüt mensubu canlı olarak ele geçirildi. Bununla ilgili olarak derinlemesine tahkikat emniyet tarafından sürdürülüyor." şeklinde konuştu.
Saldırılar sonrasında olayın faillerinin yakalanarak adli makamlara teslim edileceği sözünü verdiklerini hatırlatan Mutlu, "Çok hassas bir görevin yürütüleceğini ifade etmiştik. O günden itibaren de emniyet teşkilatımız İstanbul'un her köşesinde kimliği bilinen tanınan örgüt mensuplarının yakalanması için çaba gösterdi. Bu çaba ve gayretlerin sonucunda da Sarıyer'de bir otobüs durağında aranan kişiye ulaşıldı ve canlı olarak ele geçirildi. Görevlerini dikkatli bir şekilde yürüten ve aranan kişinin ele geçirilmesinde büyük çabası olan emniyet görevlilerimizi yürekten kutluyorum." ifadelerini kullandı.
Teröristin üzerinden çıkan silahın balistik incelemesinin devam ettiğini belirten Vali Mutlu, konuyla ilgili olarak çalışmaların sürdürüldüğünü kaydetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.