Vali olarak görev yaptığı binaya bakan olarak geldi

Vali olarak görev yaptığı binaya bakan olarak geldi

İçişleri Bakanı Muammer Güler, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'yu makamında ziyaret etti. Güler, "Bakan olduktan sonra ilk ziyaretimde sayın Valimizi ziyaret etmekten mutluyum." dedi.

İçişleri Bakanı Muammer Güler,dün öğle saatlerinde İstanbul'a geldi. Muammer Güler'i Atatürk Havalimanı'nda İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu karşıladı. Havalimanından ayrılan Bakan Güler'in ilk ziyareti İstanbul Valiliği'ne oldu. Bir zamanlar vali olarak görev yaptığı binaya bakan olarak giren Güler, ilk ziyaretini İstanbul Valiliği'ne yupmaktan mutlu olduğunu söyledi. Bakan Güler, "İçişleri Bakanlığı'na atanmamdan sonra İstanbul'a yaptığım ilk ziyaretde sayın valimizi makamında ziyaret etmekten büyük memnuniyet duyuyorum. Çok duygulu bir ziyaret oldu." dedi.

İçişleri Bakanlığı'nın Türkiye'de görev alanı en geniş bakanlıklardan biri olduğunu anlatan Bakan Güler, "İstanbul'daki hizmetlerin sürdürülmesi için katkı sağlamaya çalışacağım. İçişleri Bakanlığı'nın görev alanına giren alanlarda İstanbul Valiliğimizi her zaman destekleyeceğiz." ifadelerini kullandı.

İstanbul'a vali olarak atandığı ilk günlerde bir gün içinde işlenen kapkaç suçunun 300'ün üzerinde olduğunu belirten Güler, "10 yıl önce bu göreve başlarken basın mensupları kapkaç olaylarını ne yapacaksın diye sorduklarında, çok önemli bir sorumluluğun altında olduğumuzu hissetmiştim. Daha sonra hükümetimizin bu konuda verdiği destekle, İstanbul'da mobese sistemini hayata geçirmiştik. Bu sistem daha sonra geliştirildi ve tüm Türkiye'de kullanıldı. Önleyici emniyet hizmetlerinde mobesa sisteminin katkıları çok oldu. Ayrıca Türk polisine sağladığımız diğer teknik imkanlarla, İstanbul'daki asayiş emniyet hizmetlerinde çok önemli noktalara gelindi. Sayın Hüsyin Avni Mutlu arkadaşım bu hizmeti daha ileri noktalara taşıma gayreti içerisinde." şeklinde konuştu.

Vali Hüseyin Avni Mutlu da Muammer Güler'in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ziyaretin kendilerini mutlu ettiğini aktaran Mutlu, "Sayın Bakanımız İstanbul'a yapmış olduğu ilk ziyarette Valiliğimizi de onurlandırdı. Bu bizim için gerçekten çok önemli. İstanbul'umuzda uzun yıllar valiliğimizi yaptınız. Sizin makamınızda ağırlamak bizim için büyük onur." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.