Van'a inemeyince Diyarbakır'a

Van'a inemeyince Diyarbakır'a

İstanbul Van seferini yapan Atlas Jet firmasına ait yolcu uçağı hava muhalefeti nedeniyle Van’a iniş yapamayınca Diyarbakır’a gece sat 01.00 sıralarında acil iniş yaptı. Yolcuları Diyarbakır’da indiren uçak İstanbul’a geri dönünce yolcular isyan etti.

  İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanından saat 18.30’da kalkarak Van’a gitmesi beklenen Atlas Jet firmasına ait yolcu uçağı İstanbul’da daha kalkmadan iki kez rötar yaptı. Yaklaşık iki saat gecikmeli kalkan uçak Van’a iki kez inmeye çalıştı ancak hava muhalefeti nedeniyle inemeyince bu kez rotayı Diyarbakır’a çevirdi. Diyarbakır Hava alanına inen uçak yolculara önce herkes kendi imkanları ile Van’a gitsin şeklinde anons yaptı, tepki gelmesi üzerine bu kez Çelebi Firmasının otobüs ayarlayacağını ve herkesin otobüs ile Van’a gönderileceğini belirttiler. Uçağın yanına gelen polislerin “Otobüs gelmeyinceye kadar uçak kalkmayacak” demesi üzerine yolcular uçaktan inince bu kez uçak havalanarak Diyarbakır’dan ayrıldı. Yetkili kimseye ulaşamayan yolcular bu kez kısa süreliğine polisle tartıştı. Yolculardan Tuğrul Ozan Tuğrul, “İstanbul’da uçağa binmeden iki kez rötar yapıldı, yine kimse sesini çıkartmadı. Yaklaşık iki sat gecikmeli bindik uçağa ve Van’a inmeye çalışan uçak iniş yapamayınca kalktı. İkinci denemede neredeyse bizi Van gölüne indirecekti. Son anda havalandı, bu kez Diyarbakır’a getirdi bizi. İlk olarak herkes kendi imkanları ile Van’a gitsin dediler ancak sonra yine bir anons yaparak otobüs ayarlayacaklarını belirttiler. Uçaktan indik ancak ne otobüs var nede bizimle ilgilenen kimse. Biz burada mağdur olduk. Bayanlar ve çocuklar var burada ve hava soğuk olduğu için üşüyorlar. Biz yetkili kimseye ulaşamıyoruz” diye sitem etti.

  Yaklaşık 1 buçuk saat Havaalanında bekleyen 180 yolcu sonunda Polislerinde girişimleri sonucu otobüslere bindirilerek Van’a doğru yola çıkartıldılar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.