Vatandaşlar isyan etti

Vatandaşlar isyan etti

İstanbul’da Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde (FSM) 18 Haziran’da başlayan çalışmalar dün tam bir kaosa neden oldu. Araçların trafikteki ortalama bekleme süresi 7-8 saat sürdü. Avrupa yakasından Anadolu yakasına geçmeye çalışanlar, köprü girişinde belediye


Yolda bunalan vatandaşlara, gişelerde seyyar satıcıların sattığı su ve simitler bile yetmedi. Sucular, akşam saatlerinde ellerindeki suların bittiğini söyledi. Tek yiyecek satan simitçiler de simitlerin erken saatlerde bittiğini ve gidip alamadıklarını belirtti. Trafiğin kaos haline geldiğini bilenlerden bazıları, yiyecek ve içeceklerini hazırlayarak hatta kitaplarını bile yanlarına alarak yola koyuldu. 

Öğlen saat 12’de İstanbul Bayrampaşa Otogarı’ndan yola çıkan otobüsler bile köprüye kadar yarım saat olan yolu ancak 8 saatte gelebildi. Vatandaşlar, Afet Koordinasyon Merkezi’nin böyle zamanlarda çalışması gerektiğini söyleyerek sert tepki gösterdi. Bazı vatandaşlar ise aracını bırakarak, otoyolu aşıp Etiler’e kadar gidip yiyecek içecek aldı. 

Emniyet şeridi kapalı yaralılar yerlerde! 
İSTANBUL Tuzla D-100 Karayolu Ankara yönünde seyreden minibüsün sürücüsü ön tekerlek rotu kırılınca aracın kontrolünü kaybetti. Sağ şeritten sol şeride kayan, buradan da bariyerleri aşarak karşı yöne geçen minibüs özel bir şirkete ait bir başka minibüse çarptı. Kazada yolcu minibüsündeki 12 yolcu ile diğer minibüsteki bir kişi araç içinde sıkıştı. Yaralılardan 7 kişi ambulanslarla hemen yakındaki hastanelere kaldırıldı. Diğer yaralılar için yola çıkan ambulanslar emniyet şeridinin maganda sürücüler tarafından ihlal edilmesi nedeniyle olay yerine ulaşmakta zorlandı. Asfalt yolda yerde yatarak ambulans bekleyen yaralılar gecikmeli olarak hastaneye kaldırılabildi. 

Karayolları: 3 şerit kapatılacağını belirtmiştik
Karayolları Genel Müdürlüğü dün yaşanan trafik yoğunluğuna ilişkin, köprüde 3’üncü şeridin, saat 01.00’den itibaren kapatıldığını belirtti. Açıklamada, ”2 şerit kapalı iken şu anda 3 şerit kapalı. Saat 01.00’den itibaren kapatıldı. Daha önceki basın toplantısında 3 şerit kapatılacağı ifade edilmişti. Tek fazda en fazla kapatılacak şerit sayısı 3 olacak. Daha sonra 2’inci faza geçilecek” ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.