Ve Çatalcaspor 3. Lig’de!

Ve Çatalcaspor 3. Lig’de!

3.Lig’e terfi maçlarının finalinde Edirnespor Gençlik ile Çatalcaspor, Tekirdağ Namık Kemal Stadı’nda karşılaştı. Zaman zaman olayların yaşandığı karşılaşmayı Çatalcaspor 41.dakikada Osman’ın golüyle 1-0 kazandı ve 3.Lig’e yükselen taraf oldu.

3.Lig’e terfi maçlarının finalinde Edirnespor Gençlik ile Çatalcaspor, Tekirdağ Namık Kemal Stadı’nda karşılaştı. Zaman zaman olayların yaşandığı karşılaşmayı Çatalcaspor 41.dakikada Osman’ın golüyle 1-0 kazandı ve 3.Lig’e yükselen taraf oldu.

Maç öncesi gerginlik
Karşılaşma öncesinde Çatalcaspor tribünlerinde bulunan Tekirdağsporlu taraftarlardan birkaçı komşu şehrin takımı olan Edirnespor Gençlik’in atkısını ateşe verip, basın mensuplarına karşı poz verdiler. Maçın başlamasına kısa süre kala da taraflar arasında küfürleşmeler yaşanırken, karşılıklı olarak birbirlerine yabancı maddeler de atıldı.

Edirne taraftarı maçın başını kaçırdı!
Edirne’den gelen taraftarların büyük bir bölümü güvenlik açısından maçın başlamasından sonra stada alındı. Maçın 10.dakikasında ise Edirne tribünlerinin giriş kapısı kapatıldı. Bazı taraftarlar dışarıda kalınca emniyet protesto edildi. Yaşanan ufak çaplı tartışmanın ardından kapı yeniden açıldı ve taraftarlar aramanın ardından tribündeki yerini aldı. Edirne taraftarı tribündeki yerini 20.dakikada itibari ile alabildi.

Maça ilgi büyüktü
Karşılaşmayı izleyenler arasında Çatalca Kaymakamı Nevzat Taşdan, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Edirne eski Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Çatalca CHP İl Başkanı Abdullah Aslan, Çatalca Ak Parti İlçe Başkanı Savaş Barutçu, TFF İstanbul İl Başkan Vekili Ufuk Tatar, TFF İstanbul İl Temsilciliği Müdürü Metin Erdeyer, İASKF Başkan Adayı Ahmet Akpınar, Belediye Meclis Üyeleri ve amatör futbol camiasının yanı sıra her iki takımın taraftarları, Kırlarelispor taraftarları, Tekirdağ taraftarları da maçı takip ettiler.

Karşılaşmanın ilk 20 dakikalık bölümünde taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadılar. 20.dakikada sol kanattan Orhan’ın etkili ortasında altıpasın içerisinde savunmada İsmail topa ayak koydu. Kaleye paralel giden topu Çatalca savunması uzaklaştırdı. 41.dakikada sağ kanattan kullanılan taç atışında Fatih topla buluştu ve ceza sahası içerisine pasını aktardı. Araya giren Osman soğukkanlılıkla kaleci İlkay’ı geçti ve topu köşeden ağlara gönderdi.0-1 İlk yarıda başka gol sesi çıkmazken Çatalcaspor devreyi 1-0 önde tamamladı. Çatalca’da Murat Yılmaz sakatlandı İlk yarının sonlarına doğru ayağına aldığı darbe sonrasında Çatalcaspor’da Murat Yılmaz ikinci yarıda sahaya çıkamadı ve ambulans ile hastaneye kaldırıldı. Murat Yılmaz’ın yerine Kadir Akbulut, 1996 doğumlu genç futbolcu Berk’i oyuna soktu.

Devre arasında emniyet Edirne tribünlerine girdi!
Karşılaşmanın ikinci yarısı başlamadan önce her iki takımın taraftarlarının arasında bulunan protokol tribünlerinde Çatalcaspor’un kurmayları toplu fotoğraf çekimi yaptıkları esnada Edirne tribünlerinden atılan yabancı maddelere maruz kaldılar. Yabancı maddelerin ardı arkası kesilmeyince bu sefer Tekirdağ emniyeti Edirne taraftarının içine girerek taraftarlara copla müdahale etti. İkinci yarının başlamasıyla birlikte ortalık biraz olsun sakinleşti. Çatalcaspor ikinci yarının büyük bir bölümünde iyi bir katı savunma gerçekleştirdi. Kontrataklarda da aceleci davranan Çatalcaspor 2. gol fırsatlarını değerlendiremedi. 62.dakikada kaleci Nihat top elle oyuna soktu. Sol kanatta Murat Davutoğlu topu Fatih’e aktardı. Fatih tekrar topu Murat’a teslim etti. Onun şutu yandan auta gitti.

Edirne tribününe saha dışından taşlar atıldı
Karşılaşmanın son 10 dakikasının içerisinde bazı Edirneli taraftarlar stadı terk ederken, saha dışından da tribüne taşlar atıldı. Bazı taraftarlar tribünde bulunan ağaçların altına saklanarak taşlardan korundu.

Maç sonu büyük coşku…
Karşılaşmanın sonuna eklenen 5 dakikalık uzatma bölümlerinde de gol sesi çıkmayınca Çatalcaspor çok arzuladığı 3.Lig’e tek golle ulaştı. Çatalcaspor, Sultanbeyli Belediyespor’u 2-0’la geçip ve 2. maçını da tek golle kazanarak Play Off’larda gol yemeden 3.Lig’e yükselme başarısı göstermiş oldu. Futbolcular taraftarlarıyla birlikte sevinç yumağı oluştururken, başarının mimarlarından Teknik Direktör Kadir Akbulut da havaya atıldı.

Tekirdağ bayrağı dalgalandı, sarı siyah yapıldı
Çatalcasporlu futbolcularda Umut’un elinde saha içerisinde sarı siyahlı bayrak dalgalanırken, futbolcular ile taraftarlar karşılıklı olarak Tekirdağspor’un renklerini haykırdılar.

STAT : Namık Kemal
HAKEMLER : Hasan Avcı, Faik Polat, Gökhan Esen / Hamza Onur Zenginer
EDİRNESPOR GENÇLİK : İlkay, Semih, Tayfun, Volkansel, Murat, Celalettin, Orhan, Sertaç(Dk.81 Ramazan), Tayfun(Dk.60 Ceyhun), Turgut, Mustafa
ÇATALCASPOR : Nihat, Gökhan, Oğuzhan, İsmail, Murat Tanburacı, Umut, Fatih(Dk.85 Soner), Murat Davutoğlu(Dk.90 Ozan), Önder, Osman, Murat Yılmaz(Dk.46 Berk)
GOL : Dk.41 Osman
SARI KARTLAR : Dk.50 Sertaç, Dk.63 Emrah / Dk.90+2 Önder, Dk.90+4 Nihat




















Haber-Foto : Erhan Harput
kaynak : yerelfutbol.org

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.