'Vergi ve Muhasebe Haftalarını beraber kutlayalım'

'Vergi ve Muhasebe Haftalarını beraber kutlayalım'

İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İSMMMO) Başkanı Yahya Arıkan 2.5 milyon mükellefin vergilerinin ödenmesinde muhasebeci mali müşavirlerin büyük emeği olduğunu belirterek, vergi idaresiyle yapılacak işbirliğiyle hem mükellefin hem de ekon

İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İSMMMO) Başkanı Yahya Arıkan geniş kitlelere vergiyi benimsetmek ve gönüllü ödeme alışkanlığı yaratabilmek için daha etkin uygulamalar geliştirilmesine meslek camiası olarak desteklerinin sonsuz olduğunu açıkladı.

Arıkan 25 Şubat’ta başlayan Vergi haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, vergi idaresinin temsilcileriyle, mükelleflerin vergisel işlerini yapan serbest muhasebeci mali müşavirlerin bir araya gelerek, sorunlarını tartışmak ve çözümler geliştirmeye mecbur olduklarını söyledi.

Türkiye’de Ocak 2013 itibariyle faal gelir vergisi mükellefi sayısının 1 milyon 765 bini geçtiğini, faal kurumlar vergisi mükellefi sayısının ise 661 bine ulaştığını anımsatan Arıkan: “Bu mükellefler 2013’ün Şubat ve Mart ayı içinde gelir vergisi beyannamesi, Nisan ayı içinde ise kurumlar vergisi beyannamesi verecek. Bu beyannameleri serbest muhasebeci mali müşavirler hazırlayacak. Yani mükelleflere vergi ödenmesi ya da gönüllü ödeme alışkanlığı kazandırılmasında büyük rol meslektaşlarıma düşecek” diye konuştu.

İSMMMO Başkanı Yahya Arıkan halen faal katma değer vergisi mükellef sayısının ise yaklaşık 2 milyon 347 bin, muhtasar beyanname vermek zorunda olan mükellef sayısının da 2 milyon 440 bin olduğunun altını çizerek şöyle konuştu: “Bu beyannamelerin hepsi serbest muhasebeci mali müşavirler tarafından veriliyor. Tüm zorluklar ve angaryalara rağmen işlemler günü gününe yapılıyor. Yaklaşık 2,5 milyon mükellefin aylık vergilerini süresinde ödemeleri sağlanıyor.”

Arıkan mevcut tablodan Türkiye’nin pozitif sonuçlar çıkarabilmesi için Gelir İdaresi ile ortak uygulamalar geliştirilip sorunlara çözümler bulunabileceğini dile getirdi.

İSMMMO Başkanı Yahya Arıkan “Bu çerçevede, ayın 14’ünde verilen geçici vergi beyannamesinin 20’sine çekilmesi, buna paralel geçici vergi son dönem beyannamesinin kaldırılması ve yine özellikle artık yetiştirilemeyen ve ayın 24’üne kadar verilen KDV beyannamelerinin ayın 29’una çekilmesi meslektaşımıza nefes aldırır, motivasyonlarını yükseltir” diye konuştu.

Arıkan Şubat ayının son haftasının Vergi Haftası, Mart ayının ilk haftasının ise Muhasebe Haftası olduğunu anımsatarak “Gelin bu iki haftayı bütün gücümüzle beraber kutlayalım. Tüm vergisel ve muhasebesel sorunlara birlikte çözümler üretelim” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.