Wernicke Korsakof Hastaları İçin Etkinlik

Wernicke Korsakof Hastaları İçin Etkinlik

Açlık grevi gerçekleştiren tutuklularda uzun süreli açlığa bağlı olarak ortaya çıktığı kabul edilen Wernicke Korsakoff hastalığı eski mahkumları bir araya getirdi.

Açlık grevi gerçekleştiren tutuklularda uzun süreli açlığa bağlı olarak ortaya çıktığı kabul edilen Wernicke Korsakoff hastalığı eski mahkumları bir araya getirdi. Kardeş Türküler grubunun da bir konser verdiği etkinliğin geliri, Wernicke Korsakoff hastası eski mahkumların tedavileri için kullanılacak.

Cezaevlerinde açlık grevine girilmesi ile ortaya çıktığı kabul edilen Wernicke Korsakoff hastalığı bir çok hastayı bir araya getirdi, eski mahkum hastalar için etkinlik düzenlendi. Kardeş Türküler grubu da etkinliğe destek verdi.

"ESKİ TUTUKLULARIN SOSYAL ORTAMA KAVUŞMASINI İSTİYORUZ"
Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğine vatandaşların yoğun katılımı oldu. Geliri Wernicke Korsakoff hastalarının tedavileri için kullanılacak etkinlikte konuşan Dayanışma Ağı Derneği üyesi Memik Horuz, eski tutuklulara yerleşim ve çalışma alanı oluşturulması için etkinlikler düzenlediklerini belirterek "Wernicke Korsakoff hastalığı ölüm orucunda ve 19 Aralık cezaevleri operasyonunda zihnen ve bedenen sakatlanmış arkadaşların yaşam ve dayanışma alanı olarak açılan bir alanımız var. Çalışmayı 4 yıldır sürdürüyoruz. Bu arkadaşların doktor kontrolünde, psikologların yardımıyla sağlıklarına kavuşması için çalışıyoruz. Toplumla daha iyi bir diyalog kurabilmesi için, sosyal hayata aktif katılabilmeleri için de ek bir proje düşünüyoruz. Kendilerini ifade edecek sosyal ortama kavuşmasını istiyoruz" dedi.

"HASTALIK BİR DENGE BOZUKLUĞU"
1996 yılında Çankırı Cezaevinde açlık grevine girdiğini belirten 43 yaşındaki Muammer Kurşun, hastalığının ölüm orucuna girmesiyle beraber başladığını ve kendisini yaşamdan alı koymadığını ifade etti. Kurşun, "Hastalığım ölüm orucuyla başladı. Bir eyleme girmemiz gerekiyordu. En uygununu ölüm orucu olarak düşündük. Bu hastalık bir denge bozukluğu. İlk çıktığım zamana göre epey aşmış durumdayım" diye konuştu.

"BAŞ DÖNME SÜRECİYLE BAŞLADI"
38 yaşındaki Wernicke Korsakoff hastası Başak Otlu 6 yıl Ulucanlar Cezaevinde 90 gün süreyle ölüm orucunda kaldığını ifade etti. Hastalığının ölüm orucuna girmeden önce başladığını belirten Otlu, "Ailem anlatıyor. Gözlerim açık duramıyormuşum. Baş dönme süreci başladı ve konuşma bozukluğuyla devam etti. Sonra duyma ve yürümede sorun başladı. Ama baya bir düzeldim şimdiö şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.