Yalnız zayıflayamıyorsan grup terapisiyle zayıfla

Yalnız zayıflayamıyorsan grup terapisiyle zayıfla

Uz. Psikolog Uğurkan Ulutürk, zayıflamanın önündeki engellerin grup veya bireysel terapilerle çözüm bulunabileceğini söyledi.

Kilo vermek için asıl engelin psikolojik olabileceğini kaydeden Ulutürk, "Zayıflamak için abur cubur tüketimini bıraktınız. Hatta daha fazla spor yapıyorsunuz. Ama bir türlü kilo veremiyor musunuz? Kilo vermek için asıl engeliniz metabolik değil psikolojik olabilir. Bunun için mutlaka bireysel ya da grup terapi destekleri ile sorunlarınızı paylaşmalı ve çözmek için uzman desteği almalısınız." dedi. 

Terapilerin yanlış düşünce ve inançları değiştireceğini ifade eden Ulutürk, grup terapisi ile hastaların motivasyonunun artacağını söyledi. Ulutürk, " Grup terapisi ile kişiler sağlıklı yeme davranışları kazanarak, stresle başa çıkmayı öğrenirler. Kendilerini kötü hissettiklerinde yemekten uzak durmayı hedefleri arasına alırlar. Grup terapisi kişinin kendisini bir gruba ait hissetmesini ve yalnız olmadığı duygusunu yaşamasını sağlamaktadır. Böylece kişi şikayeti ile mücadele ederken kendisini daha güçlü hissedecektir. Grup terapisinde üyelerin ilişki kurmaları, paylaştıkça sorunlarını azaltmaları ve birbirlerini desteklemeleri kilo verme sorununu daha hızlı ve kalıcı olarak çözmektedir." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.