Yargı çetesi adliyede

Yargı çetesi adliyede

Yargıdaki bazı dava dosyalarını etkiledikleri gerekçesiyle düzenlenen operasyonda gözaltına alınan zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

İstanbul Organize Şube Müdürlüğü ekipleri, 2 yıllık teknik ve fiziki takibin ardından dolandırıcılık, rüşvet ve şantaj yöntemiyle yargılamaya etki eden çeteye operasyon düzenledi. Ergenekon Operasyonu'nda dinlemeye takılan adil yargılamayı etkileyen çete, operasyonla çökertildi. Kendilerini Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Başbakanlık çalışanı olarak tanıtıp rüşvetle Yargıtay ve Küçükçekmece ile Bakırköy Adliye'lerinde görülen davaları etkilediği belirtilen 25 kişi gözaltına alındı. İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün İstanbul, Ankara ve Aydın'da gerçekleştirdiği operasyonunda, gözaltına alınan şüphelilerden 7'sinin kâtip ve mübaşir, 3'ünün Yargıtay'da Yazı İşleri Müdürü, 3'ünün de avukat olduğu öğrenildi.

SİYASİLERE KASETLİ ŞANTAJ

Aramalarda 4 ruhsatsız silah ele geçirilirken, çete liderleri M. Ö. ve M. K.A.'nın kendilerini MİT ve Başbakanlıkta görevli olarak tanıtıp 100 bin TL'ye varan miktarda rüşvetlerle davaları etkiledikleri ortaya çıktı. Çetenin etkilediği davaların hakim ve savcılarının dosyalarının incelendiği bilgisine ulaşıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde ifade işlemleri alınmaya başlanan çetenin ellerinde siyasilere ait görüntülerin olduğu bu görüntülerle şantaj yaptıkları tespit edildi.


İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan 25 zanlı, bu sabah Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.