Yazar Melek Çe gençlerle buluştu

Yazar Melek Çe gençlerle buluştu

Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri, Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde (ZKS) “Gençlerle Baş Başa Sohbetleri”nin bu ayki söyleşisini çocuk edebiyatının usta kalemi yazar Melek Çe ile gerçekleştirdi.

Bilgi Evleri’nin, Ord. Prof. Dr. Ali Fuat Başgil'in “Gençlerle Baş Başa” eserinden yola çıkarak gerçekleştirmeye başladığı “Gençlerle Baş Başa Sohbetleri” söyleşisine yaklaşık 100 öğrenci katıldı. ZKS’de gerçekleştirilen söyleşiye; Çocuk ve Namaz, Maceralı Roman Serisi, Profesör Binbilir’in Maceraları, Billur Ece, Ayşe ve Küçük Midil ve Badem Operasyonu gibi kitaplarıyla tanınan yazar Melek Çe konuk oldu.

Kitaplarıyla çocukların gönlünü fetheden ve onları maceradan maceraya bilgece sürükleyen yazar Melek Çe söyleşide; “Bir insan için en kıymetli şey hayalleridir. Hayallerimizi hep iyi, güzel olan şeylerle süsleriz; hayallerimizde hep sevdiğimiz insanları yaşatırız. Bu hayallerimizi de sevdiğimiz insanlarla paylaşırız. Sizler de eserlerimi okuyarak hayallerimi paylaşıyorsunuz. Bu benim için çok büyük bir mutluluk. Allah bana nasip ettiği sürece yazmaya devam edeceğim. Çünkü kitaplar sadece kâr elde edilen bir metâ değil; insanlara hedef gösteren toplumu eğiten onları yönlendiren bir araç, kıymetli sanat eserleridir. dedi.

'ÇOCUĞUMA YABANCI KİTAP OKUMAK İSTEMEDİM'

Kendi yaşamından çok özel hatıralarını paylaştığı sohbetini çocuklardan gelen sorularla genişleten Melek Çe, “Neden yazar olmayı tercih ettiniz?” sorusuna; “Ben yazar olmayı kızım Şehrazat’a borçluyum. Çünkü kızım hikâye kitaplarını okumayı çok seviyordu. Ben de ona bizim kültürümüzle alakası olmayan yabancı hikâyeleri okutmak istemediğimden ve ona tavsiye edebileceğim yerli eser çok az olduğu için kendi kültürümüzün ve manevi mirasımızın yaşatıldığı hikâye kitapları yazmaya karar verdim.” şeklinde cevap verdi.

Her yıl, bir ya da iki kitapla okurlarının gönlünü fetheden ve 27 yaşında yazmaya başladığını ifade eden yazar; konuşmasında gençlere hayat boyu yol gösterecek olan şu tavsiyelerde bulundu: “Bir birey öncelikle kendisine saygı duymalı ve kendisini sevmeli. Kendisi çalışkan ve ahlaklı olmakla öncelikle kendisine faydalı olmalı. Çünkü Allah insanoğlunu en şerefli mahlûk olarak yaratmıştır. İkinci olarak bir birey ailesine daha sonra yaşadığı topluma, milletine faydalı olmalı. Son basamak olarak da birey, bütün insanlığa faydalı olmalıdır. Bir milleti millet yapan kişiler; başta siyaset bilimcileri, bilim adamları ve sanatçılardır. Sizlerin arasından da yarının siyasetçileri, bilim adamları ve sanatçıları çıkacaktır. Çıkmalıdır da. Çünkü bir millet; çalışkan, ahlaklı, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan kişilerin omuzlarında yükselir.” dedi.



Çocukların keyifle dinlediği söyleşinin sonunda kendisine hediye verilen çiçekleri büyük bir nezaket örneği göstererek tek tek üyelere dağıtan yazar,
öğrencileri kırmayarak onlarla hatıra fotoğrafı çektirip kitaplarını imzaladı.

OCAK KONUĞU BESTAMİ YAZGAN

Bilgi Evleri Koordinatörü Veli Koç Gençlerle Baş Başa Sohbetleri’yle ilgili olarak; ”Çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğine sosyal, eğitsel ve kültürel faaliyetlerle katkıda bulunmak amacıyla, değerler eğitimi çerçevesinde, milli ve manevi yönlerden kendilerini geliştirebilecekleri, onlara yeni ufuklar açacak fırsatların kapısını her ay birbirinden değerli yazar, bilim adamı, tarihçi, sanatçı ve kendi alanında uzman konuklarla açmaya devam edecek.” dedi. Çocuklarımızın ve gençlerimizin; okuyan, düşünen, düşündüğünü ifade edebilen ve eleştirel bakış açısı kazanmasını hedefleyen projenin Ocak ayındaki konuğu, Bestami Yazgan olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.