Yelken şöleni bugün başlıyor

Yelken şöleni bugün başlıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve Türkiye Yelken Federasyonu işbirliğinde düzenlenen ve Spor AŞ. ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan “Boğaziçi Yarışları-Bosphorus Cup” bugün başlıyor.

 İstanbul Boğazı gibi dünyada eşine az rastlanan bir parkurda, iki kıtayı birleştiren Marmara Denizi üzerinde, dört gün sürecek yarışlarda yelkencilerin rekabet düzeyi yüksek mücadelesi, izleyicilere büyük heyecan sunacak.

Yelken sporunu tanıtmak ve sevdirmek, yelkencilerimize yarış tecrübesi kazandırmak amacıyla düzenlenen organizasyon, Boğaz’ın eşsiz manzarasında İstanbullulara haftasonu için görsel bir şölen sunacak. Büyük bir heyecana ve çekişmeye sahne olması beklenen yarışlarda dereceye girecek sporculara ödülleri 10 Haziran 2014 Pazartesi günü düzenlenecek törenle verilecek.

İstanbul’un doyumsuz doğal ve tarihi güzelliklerinin oluşturduğu büyülü atmosferde, Boğaz’ın eşsiz manzarasında gerçekleştirilecek bu muhteşem yarışı izlemek isteyen tüm İstanbullular sahillerde yerini alabilir. Organizasyonu takip eden izleyicilerin yarışları takip edebilmeleri için Arnavutköy Akıntı Burnu ve Ortaköy Meydanı’nda izleme noktaları oluşturulacak.

Yelken sporunda yeni yıldızların yetişmesini de hedefleyen ve bu yıl 13.sü gerçekleştirilen yarışların programı ise şöyle;

Program

05 Haziran Perşembe 1.Gün Antrenman Yarışı - Şamandıra yarışları-Caddebostan parkuru)
06 Haziran Cuma 2.Gün 2 Yarış - Şamandıra yarışları, Caddebostan parkuru)
07 Haziran Cumartesi 3.Gün 1 Yarış - Boğaziçi Parkuru
Yarış İzleme noktaları:  Arnavutköy Akıntı Burnu, Ortaköy Meydanı 
08 Haziran Pazar 4.Gün 2 Yarış - Şamandıra yarışları, Caddebostan – Kalamış parkuru

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.