Yeni yıl hediyesi alırken kandırılmayın

Yeni yıl hediyesi alırken kandırılmayın

Tüketici Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, yaklaşan yeni yıl nedeniyle hediyelerini internet üzerinden alacakları uyardı. Yılmaz, güvenli olmayan sitelerden yapılan alışverişlerde bir hafta sonra sağlayıcı adresine ulaşılamadığına da dikk

Dernek binasında basın  toplantısı   düzenleyen  Genel Başkan Sıtkı Yılmaz, yeni yıla sayılı günler kala alışverişler ve kutlamaların yanı sıra paket turlar hakkında da bilgi verdi. Yapılacak harcamalarda bütçeye dikkat edilerek kredi kartına yüklenilmemesini tavsiye eden Yılmaz, özellikle  eğlence  adına sağlığın riske atılmamasını istedi. 


Çarşı pazardan yapılacak alışverişlerde ürünün kusurlu çıkması durumunda satıcıyı 30 gün içinde yazılı olarak bilgilendirmek gerektiğini hatırlatan Yılmaz, paket  tur  sözleşmeleri konusunda  ise şunları kaydetti: “Paket- Tur  sözleşmesi yapan tüketicilerimiz seyahat acentesinden mutlaka turla ilgili bir broşür istemelidir. Çünkü anlaşmazlık durumunda broşür, hak  arama  mercilerine sunulabilecek en önemli belgedir.”

'CAYMA HAKKINIZI KULLANIN'

Yılmaz,  yeni  yıl hediyesini  internetten  yapacak olanları ise şöyle uyardı: “Yeni yıl hediyesini internet  üzerinden almak isteyen tüketicilerimizi de hem uyarmak, hem de hakları konusunda bilgilendirmek istiyoruz. Güvenli olmayan sitelerden yapılan alışverişlerde bir hafta sonra sağlayıcı adresine ulaşılamamaktadır. Bu nedenle güvenli olmayan sitelerden alışveriş yapmayınız.  İnternet  üzerinden alışveriş yapmanız durumunda Tüketici Yasası'nın 9/A maddesi ve Mesafeli Sözleşmeler Uygulama Usul Ve Esasları Hakkında Yönetmeliği'nin 8. maddesine göre, hiçbir hukuki ve cezai sorumluluk üstlenmeksizin malı reddederek sözleşmeden cayma hakkına sahip olduğunuzu bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Cayma bildiriminin bir adedinin de bankaya verilmesinde  yarar  olduğunu düşünüyoruz.”

KART NAKİTE KAPATILIYOR

Karşılığı bulunmayan alışverişlerden tüketicilerin kaçınması gerektiğine dikkat çeken Yılmaz, şöyle devam etti: “Kredi kartı üzerinden yapılan borçlanmaların karşılığının olmaması durumunda daha pahalıya mal olacağının bilinmesini istiyoruz. Bir takvim yılı içinde üç kez dönem borcunun yüzde ellisinin ödenmesi durumunda kredi kartının limitinin artırılmayacağı ve nakite kapatılacağını aracılığınızla bir kez daha tüketicilerimize hatırlatmak istiyoruz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.