Yıldırım'a tahliye kararı çıktı!

Yıldırım'a tahliye kararı çıktı!

''Futbolda şike'' iddialarına ilişkin Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 4'ü tutuklu 93 sanık hakkında açılan davada karar açıklandı. Davada tutuklu bulunan dört sanığın da tahliyesine karar verildi.



Hakim Ekinci konuşuyor: "Bu yargılama sürecinde yoğun çaba sarfettik. Umarım bir hata yapmamışızdır ancak hata da yaptıysak bunun yargıtay yolları var. Şike suçuyla ceza verdiklerimiz oldu. Çok teknik konular var. Hepsi kararda etkili oldu. Bunu kararda göreceksiniz. Tüm amacımız adil olmak. Dileğimiz, amacımız adil olmak.. Şimdi kararı okuyacağız."


Hakim Ekinci, tutuklu sanıkların tahliyesine karar verdiklerini açıkladı...


FENERBAHÇELİ TARAFTARLAR ÇAĞLAYAN'DA
Fenerbahçe taraftarları, ''Futbolda şike'' iddialarına ilişkin Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 4'ü tutuklu 93 sanık hakkında açılan davanın görüldüğü İstanbul Adliyesi önünde toplandı.


Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve bugünkü duruşmada kararın çıkması beklenen davanın görüldüğü Çağlayan'daki adliye önünde toplanmaya başlayan taraftarlar, ellerindeki Fenerbahçe bayraklarıyla ''Aziz Başkan'' sloganları atıyor.


Bu arada, adliye önünde ve çevresinde güvenlik önlemlerinin artırıldığı ve çok sayıda canlı yayın aracının bulunduğu gözlendi. Öte yandan, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanvekili Abdullah Kiğılı ile Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay ve Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel adliyeye geldi.


YILDIRIM: "DARAĞACINDA OLSAK DA SON SÖZÜMÜZ FENERBAHÇE"
''Futbolda şike'' iddialarına ilişkin davada son sözü sorulan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, kararın herkesin yüz akı olmasını dileyerek, ''Baştan söylediğimi şimdi de söylüyorum. Darağacında olsak da son sözümüz Fenerbahçe'' dedi.


Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davada, son sözü sorulan Aziz Yıldırım, ''Bugün burada hem bizler yargılanıyoruz hem de siz vereceğiniz karar nedeniyle tarih önünde yargılanacaksınız. İnşallah bu karar hepimizin yüz akı olur. TFF'nin oynattığı bütün maçların pislikleri Fenerbahçe üzerinden temizlenmeye çalışılıyor. Baştan söylediğimi şimdi de söylüyorum. Darağacında olsak da son sözümüz Fenerbahçe'' dedi.


''Mahkemenize güveniyoruz'' ifadesini de kullanan Yıldırım, beraatini ve tahliyesini istedi.


KARAR İÇİN 1 SAAT ARA VERİLDİ
Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, 4'ü tutuklu 93 sanığın yargılandığı ''Futbolda şike'' davasında, karar için ara verdi. Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davada, son sözü sorulan tutuklu sanıklardan Olgun Peker, mahkemenin vereceği karara güvendiğini belirtti.


Mahkeme Heyeti Başkanı Mehmet Ekinci de, ''Biz gördüğümüzü çalarız, seyircinin tezahüratı veya küfürleri bizi ilgilendirmiyor. 2 Temmuz'da imza atmıştım operasyon kararına ama bu dosyada 30'a yakın hakimin dinleme ve el koyma gibi kararları var'' dedi.


Duruşmada hazır bulunan sanıklara ve sanık avukatlarına son sözlerinin sorulmasının, sanıklar ile avukatlarının beraat taleplerinde bulunmalarının ardından karar verilmek üzere duruşmaya ara verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.