Yıldız: Öğretmenlik meslek değil, ince sanattır

Yıldız: Öğretmenlik meslek değil, ince sanattır

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, öğretmenliğin, kültür birikimini nesilden nesle aktardığı için meslek olmaktan ziyade ince bir sanat olduğunu belirtti.

Yıldız, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, 1928 yılında Millet Mektepleri'nin açıldığı ve Atatürk'ün Millet Mektepleri Başöğretmenliği'ni kabul ettiği gün olan 24 Kasım'ın, Gazi Mustafa Kemal'in doğumunun 100. yılı olan 1981 yılından beri "Öğretmenler Günü" olarak kutlandığını hatırlattı. 

Öğretmenin stratejik öğretim liderleri olarak, eğitimde paradigma değişimine ve bağlı yeniliklere tam anlamıyla ayak uydurma becerisine sahip, başta bilişim teknolojileri olmak üzere çağdaş eğitim yöntemlerini, bilim ve teknolojiyi yakından takip eden entelektüeller olduğunu anlatan Yıldız, şunları kaydetti: 

"Dünyanın en kutsal ve kadim mesleklerinden olan öğretmenlik, bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve yarınlara aktarılması sürecinde her zaman çok önemli bir role sahip olmuştur. Dolayısıyla öğretmenlerimiz, dün olduğu gibi bugün de değişimin, gelişimin, yenilenmenin ve daha ileri hedeflere taşınmasında öncü durumundadır. Öğretmenlik, kültür birikimini nesilden nesle aktardığından meslek olmaktan ziyade ince bir sanattır. Tüm meslekler öğretmenlikten beslendiği için diğer mesleklere göre öğretmenliğin farklı bir önemi vardır. Elbette topluma hizmet veren her mesleğin saygın olduğu bir gerçektir. Ancak öğretmenlik emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, öğreten ve öğrenen arasında güven ve sevgi ilişkisine dayanan bir meslektir." 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.