Yılın basın fotoğrafları açıklandı

Yılın basın fotoğrafları açıklandı

Vakıfbank-TFMD ‘Yılın Basın Fotoğrafları 2012’ Yarışmasının sonuçları açıklandı.

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği tarafından gerçekleştirilen ve Türkiye'nin basın fotoğrafçılığı dalındaki en prestijli yarışması “Vakıfbank-TFMD Yılın Basın Fotoğrafları” Antalya’da Rixos Downtown Otelinde yapılan toplantıda açıklandı. Toplantıya Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Kurucusu ve Onursal Başkanı Bülent Hiçyılmaz, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Başkanı Rıza Özel ve Anadolu Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Tek katıldı. Vakıfbank-TFMD ‘Yılın Basın Fotoğrafları 2012’ Yarışmasının sonuçlarını Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Kurucusu ve Onursal Başkanı Bülent Hiçyılmaz açıkladı.

Vakıfbank-TFMD Yılın Basın Fotoğrafları 2012 jürisi, 3 bin 567 fotoğraf arasında yaptığı değerlendirmenin ardından ‘Yılın Basın Fotoğrafı Ödülü’nü Milliyet Gazetesi’nden Bünyamin Aygün’ün Suriye’de çektiği ‘Halep’te Muhaliflerin Karakol Baskını’ fotoğrafına verdi. Doğan Haber Ajansı Canan Altıntaş, Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde şehit düşen Özel Harekatçı Polis Memuru Akın Bayram'ın memleketine gönderilmek üzere helikoptere konulan Türk Bayrağı'na sarılı tabutunun başında bekleyen oğlu fotoğrafı ile yılın basın fotoğrafı ikincilik ödülün aldı. Hürriyet Gazetesi’nden Murat Şaka’da Femen grubunun eylemi karesiyle üçüncülük ödülü aldı.

Haber, serbest, spor, çevre, siyaset ve foto röportaj dallarında gerçekleştirilen yarışmada toplam 17 fotoğraf ve 12 fotoğraftan oluşan 4 portfolyo ödüle layık görüldü. Anadolu Ajansı’ndan Ali İhsan Öztürk, Van Gölü havzasındaki sulak alanlarda konaklayan flamingoların fotoğrafı ile ‘Vakıfbank özel ödülü’ aldı. Anadou Ajansı’ndan Burak Akbulut, Rafet Hüner Özel Ödülü’nü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 2011 yılı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Töreni’nde usta foto muhabiri Ara Güler'in fotoğrafını çektiği kare ile aldı. Yine Anadolu Ajansı’ndan Bülent Doruk, Avrupa'da bir kulüpte futbol oynama rüyası ile Türkiye’ye göç eden Afrikalı gençlerin yaşamlarını yansıtan foto röportajı ile Mustafa Pekcan Özel Ödülü’nü aldı. Siyaset dalında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Endonezya’ya giderken Anadolu Ajansı’ndan Evrim Aydın’ın çektiği fotoğraf yılın siyaset fotoğrafı ödülünü aldı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e kürtaj ve sezaryen tartışmalarını protesto eden bir grup kadının yumurtalı saldırısını yansıtan yine Evrim Aydın’ın fotoğrafı aynı kategoride ikincilik ödülünü aldı. Siyaset dalında üçüncülük ödülünü ise Hürriyet Gazetesi’nden Fahir Arıkan’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdardoğlu’nu şair ve yazar Abdurrahim Karakoç’un Kocatepe Camisi’nde öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandığı törende çektiği fotoğraf kazandı. Zaman Gazetesi’nden Onur Çoban, Suriyeli muhaliflerin Asi Nehiri’nden geçişlerini anlatan fotoğrafları ile Foto Röportaj dalında birinci oldu. Aynı gazeteden Mehmet Ali Poyraz ikinci, Kürşat Bayhan da üçüncülük ödülünü kazandı. Hürriyet Gazetesi’nden Emre Oktay spor dalında birinci olurken, Çevre dalında Zaman Gazetesi’nden Mehmet Yaman birinci oldu. Sabah Gazetesi Muhabiri Emin Özmen Suriye’de çektiği karakol baskını fotoğrafı ise TFMD özel ödülüne layık görüldü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.