Yurt dışı yasağı kalkan Sevil Sevimli, Fransa'ya gitti

Yurt dışı yasağı kalkan Sevil Sevimli, Fransa'ya gitti

Fransa'dan öğrenci değişim programıyla geldiği Türkiye'de örgüt üyesi olduğu iddiasıyla tutuklanan Sevil Sevimli'nin yurt dışı yasağı kaldırıldı. Sevimli, kefaletinin de ödenmesinin ardından bugün Fransa'ya gitti.

 Fransa'dan öğrenci değişimiyle gelen Sevil Sevimli, Eskişehir'de terör örgütü propagandası yaptığı ve örgüt adına suç işlediği iddiasıyla Bursa Bölge Ağır Ceza Mahkemesi'nce hapis cezasına çarptırılmıştı. Kefaletin yatırılmasıyla yurt dışına çıkış yasağı kalkan Sevimli, Lyon’a gitmek için Atatürk Havalimanı’na geldi. Sevimli, ailesiyle Türk Hava Yolları'nın tarifeli uçağı ile bugün İstanbul'dan Lyon'a uçtu. Sevil Sevimli, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde gazetecilere her hangi bir açıklamada bulunmadı.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Türkiye ve Fransa vatandaşı olan Sevil Sevimli, öğrenci değişim programı kapsamında Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi'nde son sınıf eğitimini tamamlamak için Ağustos 2011'de Eskişehir'e geldi. Sevimli, 9 Mayıs 2012 tarihinde Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekiplerinin düzenlendiği DHKP-C operasyonu kapsamında gözaltına alındı. Sevimli, bir gün sonra 'Örgüt üyesi olmak', '1 Mayıs mitingine katılmak', 'Grup Yorum konseri izlemek' ve 'Parasız eğitim yazılı pankartı açmak' suçlamalarıyla çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak Eskişehir H Tipi Cezaevi'ne konuldu. Uygulamaya konulan 3'üncü yargı paketi kapsamında 7 Ağustos günü tutuklu bulunduğu Eskişehir H Tipi Cezaevi'nden tahliye edilen Sevimli'nin dosyası, Bölge Ağır Ceza Mahkemesi'nin kurulmasıyla Ankara'dan Bursa'ya gönderildi. Bursa Bölge Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'Silahlı terör örgütü üyeliği' ve 'Örgüt propagandası yapmak' suçlarından tutuksuz olarak yargılanan Sevimli son duruşmada 'Terör örgütü propagandası yapmak' ve 'Örgüt adına suç işlemek' suçlarından 5 yıl 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme ayrıca, Sevimli'nin 10 bin lira kefalet parası yatırdığı taktirde adli kontrolü değiştirilerek yurt dışına çıkış yasağının kaldırılmasını kararlaştı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.