Zeus'lu vurguna polis operasyonu

Zeus'lu vurguna polis operasyonu

742 bin 206 TL parayı belirlenen hesaplara aktardılar

İstanbul Bilişim Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 4 ay önce virüs göndererek banka müşterilerinin internet hesaplarına giren bir şebekeyi tespit etti. Yapılan takipte şebekenin ele başlığını Ayhan A.’nın yaptığı, şebeke üyesi 2 bilgisayar korsanının da Rusya’da olduğu belirlendi. Ayrıca şebeke üyesi 6 kişi ile hesaplarını şebekeye kullandıran 9 kişi daha tespit edildi. Tespitlerin ardından 4 gün önce yapılan operasyonla şebeke elebaşının da aralarında bulunduğu 15 şüpheli İstanbul'da, 2 şüpheli Antalya’da, 1 şüpheli ise Kocaeli’de gözaltına alındı.

742 BİN 206 TL PARAYI BELİRLENEN HESAPLARA AKTARDILAR

Polisin takip ettiği şebekenin Rusya’daki 2 Türk bilgisayar korsanı yardımıyla 19 ayrı hesaptan toplam 742 bin TL’yi belirlenen hesaplara aktardığı tespit edildi. EFT ve havale yoluyla aktardığı tespit edilen bu paranın 210 bin 772 TL’lik kısmına polis bloke koydurdu. 531 bin 434 TL’sinin bir kısmının Türkiye’deki şebeke üyeleri arasında paylaşıldığı büyük kısmının ise Rusya’daki bazı hesaplara aktarıldığı belirtildi.

“ZEUS" VE “ZİTMO" VİRÜSLERİNİ KULLANDILAR

Şebeke üyelerinin bilgisayardaki internet hesaplarını ele geçirmek için genellikle mail yoluyla gönderdikleri “Zeus" adlı virüs programını kullandıkları belirtildi. Cep telefonu bilgilerini ele geçirmek için ise şebeke üyesi 2 bilgisayar korsanının “Zitmo" adlı virüsü kullandıkları öğrenildi.

KOMİSYON KARŞILIĞI HESAPLARINI KULLANDIRDILAR

Polisin yaptığı çalışmada şebeke üyelerinin dikkat çekmesin diye farklı hesaplara para havale ettikleri tespit edildi. Bunun için şebeke üyelerinin bankada hesabı olan bazı kişilerle komisyon karşılığı anlaştığı iddia edildi. .

GÖRÜNTÜLER KAMERALARA DA YANSIDI

Yapılan operasyon görüntüleri polis kameralarına da yansıdı. Görüntülerde polisin bir adrese girmesi bir şüpheliyi yere yatırarak gözaltına alması ve evde arama yapması görülüyor. Ayrıca şebekenin anlaştığı ve komisyon karşılığı hesaplarını kullandığı iddia edilen şüphelilerin bankadan para çekme anları da banka güvenlik kameralarına yansıdı. O görüntülerde şüphelilerin banka veznesine gelerek para çekme anları görülüyor.

POLİS UYARDI

Polis, bilgisayar kullanıcılarını özellikle lisanslı yeni sürüm antivirüs programı kullanmaları konusunda uyardı. Polisin yaptığı operasyonda gözaltına alınan 18 kişi Çaglayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.