Zeytinburnu Belediyesi’nden Deniz Feneri’ne bina

Zeytinburnu Belediyesi’nden Deniz Feneri’ne bina

Zeytinburnu Meclisi’nde Deniz Feneri Derneği’ne belediyeye ait binanın tahsis edilmesi istendi. Meclis gündeminde, Hayat Vakfı’yla protokol imzalanması ve Beştelsiz Mahallesi’ne cami yapılması da teklif ediliyor.

Zeytinburnu Belediye Meclisi’nin Kasım ayı ilk toplantısı bugün gerçekleşti. Belediye meclis salonunda yapılan toplantının gündemi beş maddeden oluştu. Gündemde, Kazlıçeşme Mahallesi’nde bulunan belediyeye ait bir binanın Deniz Feneri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne tahsis edilmesi, Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfı ile ortak hizmet projesi için protokol yapılması, Maltepe Mahallesi’ne inşa edilmesi planlanan bölgede imar plan tadilatı hakkında teklif ile Yeditepe Engelliler Spor Kulübü’nün başarılı oyuncularının ödüllendirilmesi  teklifleri yer aldı. 

‘SÜMER HALKI MAĞDUR’

Toplantıda söz alan CHP’li Meclis Üyesi İlkay Biber, Zeytinburnu Sümer Mahallesi’nde çalışmaları başlayacak olan Kentsel Dönüşüm projesi ile ilgili yapılacak tapu alım satım işlemleri bedellerinin vatandaşlara ödetildiğini, toplam masrafın 20 bin lirayı bulabildiğini anlatarak, “Vatandaşlar mağdur ediliyor. Bu çevre halkı düşük gelir vatandaşlardan oluyor. Böyle bir parayı ödemeleri çok zor. Bu mağduriyetin mutlaka giderilmesini istiyoruz. “ dedi.

Meclis, 7 Kasım Çarşamba günü gündemi görüşmek üzere yeniden toplanacak.  
Elif ÖZDURAN

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.